Toysdaily 玩具日報

查看: 10886|回復: 7

[分享討論] 三一萬能俠雜牌軍(多圖多字)

細個並不太喜歡三一萬能俠,直至真三一,修改臉相身形,水桶腰,才大大提高對我的吸引力……
三一商品唔少,但出齊三隻就真係唔多,而且三隻都靚就只有最近的Super mini pla getter robo,不過我無買。
合金玩具太貴,於是這款模型買一隻,嗰款買一隻,終於集齊三隻雜牌軍。

最愛Getter 3

好多年前見減價即買,因盒面無相,甚實都唔知佢砌出來係咩樣,以前買過同系列的三一萬能俠一號,開盒一睇就把它扔掉…..好彩三號都算正常,懶得改,全隻直砌,
只係削掉頭頂,縮細個頭,降低合體後頭部的位置,讓它看起來醒目啲 :P

今時今日好罕有的可動履帶,推得郁架!仲有連動機關,行車時雙臂會轉動,不過我為方便上色,無安裝這配件。

典型老模,肥肥大大

以前模型玩具最緊要有車轆 :D

個身太寡,整幾張水貼

有車頭蓋,好似占士邦戰車暗藏飛彈……有彈弓,但射唔遠.....

二號都喜歡,這系列二號最靚,樽領邪氣眼神,N年前二手買回來百五蚊,多色成形,素組已經好正,零可動。

一號無愛……MC系列 Getter One 其實都出得唔錯,身形比例好過合金魂,可惜用咗軟膠不宜上色,於是都係素組。

三代同堂,不同時期,不同系列,不同物料……

Getter 1 個樣最薯

洗唔洗高我咁多呀!
Getter 2 高挑有型

行快啲行快啲
Getter 3 最穩重

BoxArt

四五年前不覺其脆見到清貨價,Getter123都有,一二號太重口味,只買了三號。
嗰度耐唔耐都有啲嘢執 :P 可惜租約期滿結業 :help:

網上借圖

nice report~~~~~~~~~~~~
仲有得賣?
......

四五年前買的 :P  發表於 13-11-2018 10:05 AM
nice sharing.

i also start like Getter Robot since Shin-Getter OVA :*
But not many model kit of Getter could choose{:1_229:}

哦.....明白了~
支持大大  :handshake:

多謝版主十卜,三架飛機都上埋色真有heart {:1_377:}