Toysdaily 玩具日報

查看: 8627|回復: 14

[分享討論] 貪舊忘新

係呢個貪新忘舊既年代,玩具真係買多過玩,完全開唔切,
買唔夠一輪手上一堆新貨已經變舊貨,又去追新野,
得閒影下已經開左好耐放埋一邊的的舊野,聖鬥士兩『女』,
睇真 D  神話 ex 真係好靚,海鬥士雖然太橙,但都越睇越靚,自己都欣賞左一輪

其實唔鍾意都唔買,越買得耐,睇多左,越有感情!!
其實我自已都鍾意 懷舊玩具 多 d ... 係真係細個時,爸爸媽媽買比我果 d 款。
但要追 舊品 ... 要買黎靚仔既 ... 今時今日分分鍾可以用你 5位 數字 .....
{:1_240:}
Vince 發表於 30-7-2018 07:15 PM
其實我自已都鍾意 懷舊玩具 多 d ... 係真係細個時,爸爸媽媽買比我果 d 款。
但要追 舊品 ... 要買黎靚仔 ...

唔知而家既後生大個左唔知會追翻咩玩具
Lau 發表於 30-7-2018 05:55 PM
其實唔鍾意都唔買,越買得耐,睇多左,越有感情!!

唔係一定架,有時好似會說服自己呢件又靚個件又正,跟住屋企就多左一堆架啦
如果係"貪舊忘新",咁就應該係要聖衣神話而唔係聖衣神話EX啦
newnov 發表於 30-7-2018 09:02 PM
唔知而家既後生大個左唔知會追翻咩玩具

咁真係唔知 la ... 現在既 小朋友 最愛玩既 ... 應該係 手機 games ...:38:
laiken 發表於 31-7-2018 03:14 PM
如果係"貪舊忘新",咁就應該係要聖衣神話而唔係聖衣神話EX啦

都唔得,要大系先得
師兄影得好靚,但我買左神話就無追EX了.
而家真係少左好多時間去玩玩具,一味買完就擺開,早幾日先醒起未開SHF 零號,但原來已經係2年前既產物,時間過得真係快……
我隻shf 天津飯同阿樂都未開
馬田999 發表於 1-8-2018 09:53 AM
師兄影得好靚,但我買左神話就無追EX了.

我 ex 都無買齊,唔知點解唔夠熱血,第三代我一定會買齊
天涯孤客 發表於 1-8-2018 01:52 PM
而家真係少左好多時間去玩玩具,一味買完就擺開,早幾日先醒起未開SHF 零號,但原來已經係2年前既產物,時 ...

我都有堆 shf 同 robot 魂,好多係啡盒入面,
有 D 真係未必估到入面係咩
mushroom 發表於 1-8-2018 02:59 PM
我隻shf 天津飯同阿樂都未開

快開住一盒黎玩啦,趁住都仲係龍珠 shf 魂限比較新野
newnov 發表於 1-8-2018 06:14 PM
快開住一盒黎玩啦,趁住都仲係龍珠 shf 魂限比較新野

我開左菲利同立巴