Toysdaily 玩具日報

查看: 33528|回復: 44

[新品消息] 千值練 機甲創世記 MOSPEADA AFC-01 Legioss 系列集中情報

謝謝Dick 哥報料!
Wow!!!機甲創世紀同 超時空要塞一樣咁熱鬧喎!
唔知千記的Legioss ETA (蓝機)有無磁石波廠的Legioss ETA 咁實浄呢?咁精彩呢?
千記要出Legioss ETA, 在變形方面要加d新玩法喇。
講少少Evolution Toys 的完全變形的Legioss吧!不喜歡勿大力插!
因為磁石波廠(即Evolution Toys) 出的蓝色機和红色真係好正,完全變形, 比例不明 ,只知機械人(Armo Soldier)時是24cm/ Armo Flighter) 是29cm.
無曬以往的問题缺點。 無論變形,比例,實淨度,美型度都非常之有水準。
蓝機ETA and 红機ZETA 已入已玩多次. (可惜唔識Post 相给各Ching 参考!
網上班鬼仔粗暴示範,任何玩具都比佢玩爛,唔好信!
今次千記可能有新變形呢? 
失望!結果竟然係CMS隻靚過佢一條街!
佢飛機型態同機械人型態都靚過CMS喎,而且出咪Houquet Emrose紅電單車及Yellow車,終於儲齊一套。
有圖有真相,CMS:

咁樣一對,的確CMS靚d喎
頭又大,飛機型態又厚
械㭜人各部比例好吾順眼....就咁睇Evolution 最靚.....冇入到......
我只留意到後面粉紅電單車張相

我都係  發表於 29-7-2018 04:52 PM
嘩嘩嘩, 今次破產了! 又要入Yellow電單車和紅色電單車, 估唔到千值真係會出齊一套, 相信是見到頭兩部電單車反應幾好. 不過今次可能又會加價了
LTC 發表於 29-7-2018 12:15 PM
謝謝Dick 哥報料!
Wow!!!機甲創世紀同 超時空要塞一樣咁熱鬧喎!
唔知千記的Legioss ETA (蓝機)有無磁石 ...

老實說Evoluation已經不錯,絕對是Evo的用心製作。 除非千值練有過人之處,否則不會買。
A12 發表於 29-7-2018 06:53 PM
老實說Evoluation已經不錯,絕對是Evo的用心製作。 除非千值練有過人之處,否則不會買。 ...

真的嗎?我見到千記呢隻機甲創世紀Legioss ETA (蓝機)機頭位好似有新的變形機關!
如這隻千記有正野, 無好say no! 我们期待中。:shiny:
takeshi 發表於 29-7-2018 02:27 PM
械㭜人各部比例好吾順眼....就咁睇Evolution 最靚.....冇入到......

Ching, 一定要入呀。唔好錯過!肥趣應該有的!
包装就求其D!

MOSPEADA AFC-01 Legioss 人形本就偏厚重感  個人覺得千值練版整體比例感覺都有出來   cms單"膝關節"那個凹處 基本我就排除了.

且飛機型態是略厚 但是腳部收納的很不錯 並不會凸出一整塊.

千值練特意做得手腳比例好誇張,我個人還是覺得四四方方造型才是適合legioss……:44: