Toysdaily 玩具日報

查看: 103182|回復: 16

[新聞] 「老婆高達二揀一」 女友限一個月清倉

http://hd.stheadline.com/news/daily/hk/685735/
都好難揀喎⋯⋯
(係唔係GUNDAM EFSF來架)
佢好似唔止四個櫃,係城間房喎!!
自己偷偷地租個地方繼續放咪得囉
要完全放哂又真係令人心痛D

This will not end well.  How long has she know him now?
I hope he let her go now, before more people gets hurt down the road.
當然留高達:38:
呢D女結左婚之後有排煩{:1_203:}
要搵個愛好動漫又中意玩具既gf過日子好難

即使搵到你就要煩住有無咁大
因為女方既嗜好會同你掙地盤放

如果堅持揀高達=放棄頭家
女方走佬都似

抱著獨身主義冇問題:65:
純白騎士姬Saber 發表於 24-9-2018 07:52 AM
要搵個愛好動漫又中意玩具既gf過日子好難

即使搵到你就要煩住有無咁大

其實都唔係咩愛好動漫同模型
今日可以對模型"眼怨"
明日可以對其他野"眼怨"
你配合得幾多種唔同既"眼怨"?

呢D係對另一半既尊重
不過香港女仔識尊重既話
就唔會世界知名
就算唔係世界至少亞洲...{:1_203:}
光從這篇報導看很難了解實際的情形, 不過只覺得雙方好像沒什麼溝通, 不了解對方行為的理由.

這應該不是個二選ㄧ, 或是沒有討論餘地的問題. 夫妻是要共同面對這個無情的世界的, 若是這個問題都不能用雙方都滿意的方式解決, 那要如何面對更困難的問題呢?

如果男方真的喜愛自己的興趣, 那就試著去理解女方要求清倉的理由, 再一起尋求方式解決. 也能讓彼此熟悉與對方一起解決問題的最佳方式.
很奇怪, 應該拍拖時都知男友有此愛好架喇

高達不重要, 樓先重要, 若老婆有錢及層樓靠佢物跪地囉, 反轉妳靠我食飯我采妳有味喇
哈哈! 如果佢男友好似古天樂咁唔知會唔會叫佢二揀一?
偷租個地方放多少有多少{:1_203:}