Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2019年4月 SHF 超級撒亞人 布洛尼 Full Power (官圖P3)

For some reasons i gind the previous version far better
newnov 發表於 14-12-2018 05:58 AM
塊核突皮草係我唔買佢既最大原因

套戲有講塊皮草嘅由來
兩蚊 發表於 31-12-2018 04:51 PM
套戲有講塊皮草嘅由來

有得睇啦咩?

喺日本咪有得睇 {:1_208:} 12月14日上咗畫
小弟略懂日文

不過個故事好多都格硬嚟:47:
主要都係睇佢哋打到七彩
儘量唔劇透,不過睇完自然想入啲figure :shy:
兩蚊 發表於 1-1-2019 10:42 AM
喺日本咪有得睇  12月14日上咗畫
小弟略懂日文

香港唔知幾時有,龍珠野而家就係得個打字,不過都好過無新野出

聽講台灣二月尾上
香港好似仲未公佈
可能要時間配音?
不過其實唔難,因為主要得一句對白:「呀~~~~~~~~」:no:
兩蚊 發表於 2-1-2019 11:08 AM
聽講台灣二月尾上
香港好似仲未公佈
可能要時間配音?

哈哈,其實佢地真係要搞搞情節,係咁變身同叫同打真係好悶,
以前娜美星同人造人篇都幾好呀,點解唔可以諗好少少故事?
newnov 發表於 3-1-2019 10:05 PM
哈哈,其實佢地真係要搞搞情節,係咁變身同叫同打真係好悶,
以前娜美星同人造人篇都幾好呀,點解唔可以 ...

其實未來杜拉格斯篇都唔錯,起碼有個邪惡大佬但係有全王做咗friend, 基本上打乜都無哂緊張感...

講真
而家龍珠只係一棵搖錢樹

電影版悟空,比達,比古洛(Gogeta) 都係同款換色,方便出figure 呃我哋啲老餅錢;
電視版就出12個字宙大量配角,方便啲card game 手機game 可以繼續呃細路錢

所以今次布洛尼算係唯一比較有誠意嘅一隻 (雖然個角色都係翻炒...)

不過龍珠超第二季會有全新故事,到時睇佢點玩
兩蚊 發表於 9-1-2019 09:35 AM
其實未來杜拉格斯篇都唔錯,起碼有個邪惡大佬但係有全王做咗friend, 基本上打乜都無哂緊張感...

講真

新故事最唔鍾意個種搞笑野,又唔好笑又破壞角色經典形象
新篇章, 套野仲係龍珠定係銀河巡警第二季?依家已妹仔大過主人

同埋去到超打架係咁發出"我打打打打"的聲, 以前龍珠打架時邊有咁嘈
兩蚊 發表於 9-1-2019 09:35 AM

講真

印象中悟達未出過SHF,所以唔可以算改色。
悟空比達就真系純改色,所以搞到要限定
秋葉原 softmap 4號館展出
https://hobby.dengeki.com/news/703627/

呢隻出得幾好,最衰都係塊皮草,不過可能會會買呢隻
等佢有新look先買!呢個真係麻麻地