Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[分享討論] DC電影 [SHAZAM!] 沙贊 神力集結

2019年最仆直的超級英雄電影 :78:

新trailer的撞版場面真係好貼題:Superhero版飛越童真喎!如果我係Billy都會係咁XD
竟然對dc既沙贊有好大期望

睇左,中段有D悶,尾段有驚喜
gunbaron 發表於 1-4-2019 09:51 AM
睇左,中段有D悶,尾段有驚喜

即係有彩蛋片?因為自己會之後睇IMAX版。
莫探員 發表於 1-4-2019 10:56 PM
即係有彩蛋片?因為自己會之後睇IMAX版。

有2個彩蛋,我意思係電影尾段boss決戰有驚喜
莫探員 發表於 23-7-2018 01:50 AM
我既記憶還停留在Zachary Levi 係CHUCK既時候.....

當年個樣宅宅地青靚白淨 , 而家老左操大隻好有佬味
可惜SHAZAM造型有啲惡頂...

btw , 你頭像係咪杉本有美? :46:
因为没有期望, 看完觉得可以接受, 了解因为是小屁孩化身超级英雄, 解释了一些可笑行为.

如果在异次元和Sony最新的蜘蛛侠相遇+交流, 两个年龄相近的 junior 英雄会很有火花.
呢套戲要用小朋友既角度去睇先得,前中段鋪排可以,笑料十足,尾段突然變左戰隊,兒童節目化左就一般般,dc願意作新風格嘗試都是好事,成套戲最深刻就係佢叫沙贊變身,成件事好新鮮
alvinchan2012 發表於 10-4-2019 04:06 PM
呢套戲要用小朋友既角度去睇先得,前中段鋪排可以,笑料十足,尾段突然變左戰隊,兒童節目化左就一般般,dc ...

尾段戰隊係New52的漫畫圍抽Black Adam冇記錯,舊設定係力量分享越分越薄的零和設定,按電影新設定係咪就解決咗個弱點?