Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] BB戰士限定 LEGEND BB 飛驅鳥大將軍

k_dash 發表於 17-7-2018 10:22 AM
如果佢無再版返啲超將軍咁叫人點追返啲結晶? 就算我當年有買今日都未必仲有保存啦, 我零可佢用SP pack出都 ...

可能留番出超鋼ver連埋d結晶
笨大最出名暗黑商法
ln0 發表於 17-7-2018 10:55 AM
可能留番出超鋼ver連埋d結晶
笨大最出名暗黑商法

之前果啲出超鋼ver係有普通版在先, 依家呢隻已經係魂限, 唔會咁hihi魂限完又出隻超鋼掛....
如果佢無再版返啲超將軍咁叫人點追返啲結晶? 就算我當年有買今日都未必仲有保存啦, 我零可佢用SP pack出都 ...

其實日本台場 Gundam Base 一直都有舊既BB戰士賣
只不過無通販係香港出售
暗密將軍 發表於 17-7-2018 11:10 AM
其實日本台場 Gundam Base 一直都有舊既BB戰士賣
只不過無通販係香港出售

謝解答, 好一招承機速消舊產品方法, 有心有技術的師兄一定會再用SDCS骨架去改下統一返個身型....
要搵翻舊版裝左水晶的劍再對比新版先知size

日版開訂1個鍾滿額,要等二次訂,港版好大機會同上次真驅參大將軍一樣
條腰有冇改良過?舊版好易斷
ln0 發表於 17-7-2018 05:18 PM
日版開訂1個鍾滿額,要等二次訂,港版好大機會同上次真驅參大將軍一樣

上次真驅參大將軍係甚麼情況?
man05 發表於 17-7-2018 07:13 PM
上次真驅參大將軍係甚麼情況?

開訂冇耐就滿額,到依家都冇再開訂

對番之後有文字match 那幾部編號的圖,應該仲兩,三部機沒有掉的。
:shy:
ln0 發表於 17-7-2018 09:36 PM
開訂冇耐就滿額,到依家都冇再開訂

沒咁快.. 上次都一段時間,有2~3星期..滿左額之後冇再開
日版就仲有開,未滿

我覺得佢宜家改策略,訂額少易滿,引起假象,再受注分開做多幾次,等大家成日以為唔買就冇,冇得等現貨:67:
焗你一開訂就要即訂,但係個server又負荷唔到,港魂真係好垃圾
港魂幾時開訂?
日本PB 2次受注, 10月發送

http://p-bandai.jp/item/item-1000127396

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
k_dash 發表於 17-7-2018 11:30 AM
謝解答, 好一招承機速消舊產品方法, 有心有技術的師兄一定會再用SDCS骨架去改下統一返個身型.... ...

https://bandai-hobby.net/site/gunpla_build_41h.html
之前官方有示範過點用LE BB改