Toysdaily 玩具日報

查看: 10404|回復: 10

[新品消息] [12月] figma Predator 竹谷隆之ver.

價格: 11,852日圓 +消費稅
發售日期: 2018/12
商品規格: ABS&PVC 塗裝完成可動模型・無比例・附專用台座・全高:約160mm

有著高度榮譽心的宇宙獵人以竹谷隆之詮釋的造型推出figma!
出自經典科幻動作電影『終極戰士2』,造形家竹谷隆之詮釋的「終極戰士」於figma系列登場!原型與色彩也由竹谷隆之完全監修。

- 使用能容易擺出姿勢且不易滑動的figma獨創關節零件,再現劇中的動作場景。
- 重點部分使用軟材質,確保平衡與可動性。
- 附下顎可動的「威嚇臉」與「閉口臉」。
- 配件有「生化面罩」、長短不同的2種「腕刃」以及2種(開/閉)「圓盤飛刃」。
- 更附替換零件就能重現伸縮的「雙頭矛」以及繫在腰間上的「匕首」。
- 內附竹谷隆之全新繪製的終極戰士設定圖明信片。
- 商品包含能支援各種場景的附可動支架figma專用台座。
個價錢唔係啊嘛。。。?{:1_206:}
竹谷氏既作品,一直都想有佢設計既Predator, 唯獨Hottoys 太貴
跟這件比較,ht算超值!
個價......{:1_206:}
figma啲價位唔知點解真係定得好高, 高到我都望而卻步!!!!!!
呢個價錢,相約質素,其實玩neca算了...
價錢不是問題, 妳俾得高D我唔得? 160MM.....點同其他1/12夾....
竹谷隆之之前係hottoys出個隻我入咗, 俾錢後果個人都瘦埋
依個銀碼, 依個size 令人卻步, 如果有playart咁高都好丫
好似咁矮既?
即係又冇比例啦
pHil 發表於 1-6-2018 02:57 PM
竹谷氏既作品,一直都想有佢設計既Predator, 唯獨Hottoys 太貴

呢隻都成千~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~