Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Hottoys Iron Man MK V

又一隻HOTTOYS Reboot 既作品。掛上合金牌頭重新再出。玩具本身維持HOTTOYS 一貫水準,唯獨頭彫我覺得並不是太滿意,HOTTOYS 彫咗咁多隻Tony, 唔會唔似,但呢個頭彫,好明顯係用前既頭彫,因睇番Iron Man 2 就會發現玩具既頭彫髮型根本同電影本身唔同,一隻過二千蚊既玩具竟然用番之前既頭彫真係好Hea。
除咗頭彫外,主體本身係唔錯,因於Mark V本身係Tony 用喼變出嚟,Hottoys 本身係body 上亦做咗一番功夫,body 上胸部同小腿甲可拉開同打開,盡量做出由喼變出嚟既效果。一定要睇說明書,點將甲拉出嚟。figure 亦有跟損戰件替換,尤其成條左臂既捐戰效果做得非常出色
Mark V 本身係電影並不是主要裝甲,只在其中係賽車場出現過,但就非常吸睛,因為估唔到Tony打開喼後,雙手放入去,裝甲自行裝著上身。應為第一代流動裝甲。

頭雕真係敗筆.... 個樣唔計較用返之前, 改改個髮型都好丫
最吸晴係隻銀同開甲位。整體合金含量低,輕飄飄的。腳膝對下塊甲要小心掀,有機會甩。
stockholder 發表於 20-5-2018 10:00 PM
最吸晴係隻銀同開甲位。整體合金含量低,輕飄飄的。腳膝對下塊甲要小心掀,有機會甩。 ...

甩咗la, 真係好易甩