Toysdaily 玩具日報

查看: 16689|回復: 17

[分享討論] 玩具日報視頻-特撮英雄學院 最後的昭和年代騎士 BLACK 和 RX

玩具日報視頻-特撮英雄教室  最後的昭和年代騎士 BLACK 和 RX
1987年10月   昭和年代的幪面超人 第8和第9作 公映了{:1_220:}

BLACK   和   BLACK RX

她的出現却為幪面超人歷史裡  做出了多個第一次啊{:1_223:}
第一個毋須與雜兵戰鬥既騎士  (因為BLACK根本都無)     不過RX又有返嘰嘰了
首次有同一個人間體 同時擁有兩個騎士身份

仲要可以再進化   (BANDAI 多謝你){:1_376:}

有史上最HEA做既三傻官  (服侍左上代創世王 N年  都無乜建樹 原則上算係好人){:1_234:}

(^_^  三位演員都好精神 祝身體健康啊)

仲有兩件甩頭甩骨既重度傷殘人士 最後 BOSS{:1_201:}

(呢件就得個頭):44:

(呢件仲慘 得個心 ){:1_236:}

^_^ 但當然都有啲 似個人既{:1_203:}

吐了咁多糟     要介紹下主持組先
今次節目主持有   超音  同  奧雲  仲有白狼:handshake:

玩具日報視頻為大家奉上~

:77:大家記得訂閱視頻同俾個讚丫
:p如果有題目想聽 可以留言係呢度或YOU TUBE度啊

================================================
特撮英雄學院 ~ 昭和最後騎士 ~ Kamen Rider 幪面超人 BLACK 和 RX
================================================
主持:白狼、超音、OWAN
製作:Vince
Special thanks to:Kidult United 共童体

https://youtu.be/gfCwcZdELkE
想佢出影月模型
Cooooooooooooooooooool and support! {:1_377:}
btw ... 今次中段部機好似我咁 ... 神神地 ... out 左 focus ....
真的 對不起 大家 ... :64:
因為好驚夠鐘,一路講一路向上望時間.

當年Black都好似有套半成品模型,類似當年聖鬥士雙子座模型,

諗諗吓!下次講金屬英雄系列都得喎,
但講宇宙刑事?特警?還是重甲呢?

Bandai
1/8 幪面超人模型
有香港GK改件
改成影月
昭和年代最英俊人間體南光太郎、首位多段變身、做兩年、繼一号後最多客串平成電影版人間體,自三号播出因細路飛腿墮斃後禁播N年首位復播拉打!好多好多記錄呢!
第一次接觸既懞超,勁多回憶~
果時成日期待希望影月能歸正,好似怪金剛咁,但最終都係做左永遠奸角
童年回憶,強烈支持
超正, 幪面超人0, 激光棒, 影月完全體, rx設定來自black 時期,這些都是我不知道的。

相信講到咁多歷史,講任何一位幪超我都好享受。

我自己想聽decade同W

抱歉咁遲至睇...,因這排都忙...

真係學倒好多野,知道多左!!

這都是我童年回憶,記得以前亞視播時叫影月做宇宙世紀王,是嗎??

我很喜歡睇,但果時已有疑問,點解次次 RX 叫車出來,架車都即刻出倒來,唔通次次都在附近 Standby ??

玩具方面,原來架超能電子車有咁多機關,原來車輪轉動,軚盤都會轉,這點真是有驚喜啊!!

城集好似由超音做 solo 咁,由佢主力講無所謂,亦佩服佢對 Black 和 RX 的認識如此深!!

其實有咁多人覆,都証明無講錯話題吧,right ??

下次不如講 555 和 W !!
超音說話清晰, 呢樣好重要, 讚啊
謝謝分享
但唔知係咪收音問題
好多時聽唔清楚講緊咩.....