Toysdaily 玩具日報

查看: 12051|回復: 16

[新品消息] 9月storm Collectibles 豪鬼 經典造型

其實我想要 天 字背多D

件衫雖然無天字,但係條佛珠有天字  發表於 4-5-2018 01:49 AM

可動嘅AKUMA 豪鬼我已經儲咗12隻(隻隻都唔同牌子) , 哩隻將會係我第13隻豪鬼!:78:

我收藏嘅AKUMA 豪鬼如下:(排名不分先後)
SOTA Toys Preview - 豪鬼
Play Arts 改 Street Fighter IV - 豪鬼
SOTA Toys Round 4 - 豪鬼
NECA Street Fighter IV - 豪鬼
Capcom Street Fighter Zero 2 1/6 - 豪鬼
Capcom Street Fighter Zero 2 1/12 - 豪鬼
Capcom VS SNK 2 - 豪鬼
Bandai S.H.Figuarts - 豪鬼
Big Boy Toys - 豪鬼
Storm Collectibles Street Fighter V - 豪鬼
Capcom ReSaurus Street Fighter III 3rd Strike Round 2 - 豪鬼
Kids Logic 1/6 Street Fighter IV - 豪鬼
咁樣經典造型Ken都好大機會出⋯⋯即時想丢左隻SHF佢⋯⋯

Storm已經公佈o左遲o下仲會出埋SF II系列已確認有Evil RYU,傳統Ken,沙加特,軍佬,春麗,司令  發表於 4-5-2018 01:46 AM
哩隻豪鬼尋日開o左訂
孫行者 發表於 3-5-2018 07:58 PM
可動嘅AKUMA 豪鬼我已經儲咗12隻(隻隻都唔同牌子) , 哩隻將會係我第13隻豪鬼!

我收藏嘅AKUMA 豪鬼如 ...

13隻咁利害,我鍾意d角色最多都係買幾隻:@{:1_377:}
G3X 發表於 4-5-2018 07:26 AM
13隻咁利害,我鍾意d角色最多都係買幾隻

我E+手上儲咗12隻AKUMA 豪鬼(普通藍衫紅髮果隻,唔計神人) , 計埋9月Storm果隻先係13隻

本身主要儲可動為主 , 可動嘅豪鬼我基本上已經儲到八八九九 , 往後如有其他牌子出就繼續儲

我上一隻係Capcom ReSaurus Street Fighter III 3rd Strike Round 2 - 豪鬼

鬼武者 發表於 3-5-2018 09:55 PM
咁樣經典造型Ken都好大機會出⋯⋯即時想丢左隻SHF佢⋯⋯

咁SHF隻豪鬼又唔駛丢咗佢嘅 , SHF果隻係SF IV 街霸4 設定(麻繩包手 , 麻繩纏腰 , 草履鞋)

Storm果隻係SFV 街霸5 設定(紅色護腕,黑色道袍帶纏腰,佛珠前面仲多咗個"天"字)

綜合我自己收藏嘅豪鬼已經包括:
街霸2 , 街霸3 , 街霸4 , 街霸5 嘅豪鬼

SFII 街霸2 (啡色護腕 , 麻繩纏腰 , 赤腳無鞋著)
SFIII 街霸3 (啡色護腕 , 麻繩纏腰 , 草履鞋)
SF IV 街霸4 (麻繩包手 , 麻繩纏腰 , 草履鞋)
SFV 街霸5 獅子頭(麻繩包手 , 麻繩纏腰 , 草履鞋)
THANKS SHARE,唔錯
豪鬼呢個造型最好~
孫行者 發表於 6-5-2018 06:57 PM
咁SHF隻豪鬼又唔駛丢咗佢嘅 , SHF果隻係SF IV 街霸4 設定(麻繩包手 , 麻繩纏腰 , 草履鞋)

Storm果隻係SF ...

Shf 那隻係任意設定, logo只有street fighter

你睇logo就比佢呃咗 , 就咁Street Fighter意思即係街霸1 , 街霸1又點會有豪鬼 , 豪鬼係街霸2先登場 , SHF係用麻繩包手(根本就係街霸4黎)  發表於 14-5-2018 07:25 PM
mushroom 發表於 14-5-2018 12:06 PM
Shf 那隻係任意設定, logo只有street fighter

如果照你咁講,咁哩隻1/4都係任意設定:42:

自己本身一直都有儲開AKUMA 豪鬼嘅習慣 , 據我所知豪鬼最初登場果時係用一對啡色護腕 , 麻繩纏腰 , 赤腳(無鞋著)

之後就多咗對草履鞋 , 係街霸4開始豪鬼改用麻繩包手 , 再到街霸5佢已經變成獅子頭 , 獅子頭嘅豪鬼論速度/攻擊組合技都超越歷代所有豪鬼

Storm最新果隻豪鬼都係街霸5 , 首次用紅色護腕 , 用咗黑色道袍帶纏腰 , 佛珠前面中間果粒有個天字 , 今次最新果隻無咗天字衫,亦無SFV地台
孫行者 發表於 14-5-2018 07:16 PM
如果照你咁講,咁哩隻1/4都係任意設定

Shf 那隻,就算裝飾跟sf4,  但身型都係sf2
mushroom 發表於 14-5-2018 10:25 PM
Shf 那隻,就算裝飾跟sf4,  但身型都係sf2

正宗元祖SF2 豪鬼