Toysdaily 玩具日報

查看: 21342|回復: 25

[DID / 3R] 【入手舊物】DID 1/6 無間道 III 終極無間 - 劉健明 & 陳永仁

前言:
哩兩隻1/6係獲得寰亞電影有限公司授權DID推出及生產嘅無間道 1/6 Figure , 市面早已絕跡

我另外仲儲咗Star Mill隻1/6 無間道 高級督察 - 劉健明同埋KW Toys隻1/6 (雙頭雕版) 無間道 臥底-陳永仁 , 遲吓有意打算上天台幫自己啲無間道Figure影返輯靚相

包裝正面

包裝背面

DID 1/6 無間道 III 終極無間 - 劉健明 & 陳永仁

DID 1/6 無間道III 終極無間 - 劉健明 (佢左邊果套制服膊頭有兩粒花 + 一條柴 個Number係4927)

DID 1/6 無間道III 終極無間 - 陳永仁 (佢左邊果套制服膊頭個Number係27149)
(因為佢係臥底所以係無警察委任證)

陳永仁:對唔住,我係差人!

人物介紹:
老實講我比較鐘意陳永仁 , 因為佢有副黑超+繃帶有血跡{:1_221:}
Thanks for sharing, Ching. My personal point of view is that Hottoys has really been doing a great job in popularizing playing and collecting 12inch figures. If those figures are still being produced nowadays with no advance in manufacturing or the outlook in details, 12inch figures collecting will still be a hobby just for fanatic guys who love to claim themselves as experts and nerds compared to the current circumstance which people with no 100% devotion and passion can also experience the advance manufacturing and pursuit of details in such an area.
OMG! :47:{:1_206:}
果個真係劉生黎?

你睇完14樓你就知DID同Hot Toys邊個先係劉生 , HT果個嚇死你..  發表於 1-5-2018 07:46 AM

我另一隻劉健明{:1_220:}

出到o甘不如唔好出啦

14樓隻華仔其實已經贏咗 , 至於偉仔就..囧  發表於 1-5-2018 02:41 PM
DID早期果啲1/6係威龍果個年代,個頭預咗唔似.. , 佩件方面有:綁帶皮鞋 , 金屬黑超 , 真皮槍套 , 布料警帽 , 可動手指 ,左輪彈巢可拆等等  發表於 30-4-2018 03:33 PM
我曾經也自組劉健明

nela 發表於 30-4-2018 03:29 PM
我曾經也自組劉健明

市面上出過無間道劉健明同陳永仁嘅牌子有:
DID 無間III (劉健明個髮型係圓碌碌)
KW Toys 無間I (成隻陳永仁包素體 , 另外送埋劉健明頭雕)
Simplz Toys 無間I (淨頭雕,乜都無)
Star Mill 無間I (唔包素體)
樓主師兄,對事不對人,有錢唔係咁使,大把坑可入——高達、龍珠、三國⋯⋯

我係鐘意套戲 , 所以先會入 , DID除咗個頭之外 , 配件最豐富 , KW頭雕雕得最似華仔同偉仔 , 6樓隻Star Mill我都鐘意  發表於 1-5-2018 07:34 AM
如果鐘意套作品,但hottoys 無出都無乜計,唯有用愛搭夠。

EnterBay好似曾經講過話會出無間道,之後就不了了知...  發表於 1-5-2018 08:54 AM
一將功成萬骨枯,,

我諗起陳生,,

mushroom 發表於 1-5-2018 12:16 AM
如果鐘意套作品,但hottoys 無出都無乜計,唯有用愛搭夠。

其實Hot Toys當年都有出過華仔嘅 愛君如夢1/6 , DID個華仔其實已經係超越咗HT果個華仔
去圖

左邊DID華仔 , 右邊Hot Toys華仔

:38:  失望  :67:

14樓有DID同Hot Toys比較 , (以果個年代黎計) 5隻華仔入面DID算係最好果個  發表於 1-5-2018 02:38 PM