Toysdaily 玩具日報

查看: 12722|回復: 8

[分享討論] 睇左avenger3巴打講感受不劇透專區

咁多位巴打係咪等左好耐好期待呢套戲上映先,衝左去睇早場先講下感受,avenger3好明顯強調絕望,呢點係預告片都講晒,故事開頭就係連貫返雷神3既片尾,基本上所有英雄既背景係呢10年內既所有作品默都交代晒,若果無追開呢10年作品既話,你係會睇到一頭帽水點解會有咁多角色打大佬,個流程就係用盡全力打boss,打鬥場面行運流水,仲可以見到games of thrones 個個矮人都有份演出某個角色都幾驚喜,強烈建議一定要睇3d imax,個粒靈魂石連媒體都估佢唔到,大佬boss咁多集黎講寫得幾具人性既反派角色,大戰場面唔會好似復2收尾咁曲奇,亦唔似內戰個種自相矛盾的鬧劇,不過驚奇隊長既加入係第4集是否有呢個必要性?今集迪迪尼應該比左導演較大的創作空間,有別於以前兒童向市場風格,劇情氣氛上係一套比較類似回歸返當初hulk ironman獨立電影時既感覺,係一套屬於大人睇既英雄電影,總分10分既話我會比8.5/10,大前題係你需要對呢d英雄有認識,係一套極fans向既英雄大作,以目前復仇者係列黎講已經係最出色既一部,入坑無耐時間既新手一定要追返之前既作品補完,外國媒體比高分絕對有理由,係膽心個故仔編到咁極端,第4集點扭僑法,坐到片尾出晒字幕臨尾會有一個彩蛋
巴打我來講兩句吧。
如果唔劇透,我就講吓Marvel電影片尾彩蛋一般模式吧。
大家不妨留意,第一種通常係出完主要cast後出現的,而第二種係出曬所有字幕才出現的,今次係後者。
剛睇完,個結局真係........{:1_206:}
... to be continued with Avengers 4 (May 2019) , wonder if CM will save the day!

:76:

感覺係角色戲份分配不錯,雖然知有下集,但無一種完結一個段落的感覺,似係未做完咁。
又唔算打得多,但就講唔到咩內容,感覺jla還好feel.
下集講死一半人做完結就sad!今晚死預下集復活感覺無咩特別
alcalc 發表於 6-5-2018 02:22 AM
... to be continued with Avengers 4 (May 2019) , wonder if CM will save the day!

靠個肥扒救世,問你死未?:38:
Mcfarlane 發表於 7-5-2018 08:34 PM
靠個肥扒救世,問你死未?

無睇漫畫版,但呢位C9隊長仲好打個有6粒石的thano ?