Toysdaily 玩具日報

查看: 52246|回復: 59

[新品消息] DH合金 鋼鐵Jeeg 金剛飛天鑽 磁力鐵甲人

Alphamax DH合金 鋼鉄ジーグ

作品名        鋼鉄ジーグ
サイズ        non スケール   本体全長:約27cm・(マッハドリル装着時)約40cm 
形態        nonスケール塗装済み完成品
原型師        ダイキャスト・PVC・ABS・POM
価格        33,000円(税抜)
発売日        2018年秋頃予定
予約締切        2018年 6月 20日(水)
※ホームページ内の画像の無断転載・転用を禁止します。
(C)永井豪/ダイナミック企画
成2千幾蚊, 我唔多識欣賞..................{:1_203:}

諗起合金魂軟腳蟹,
咁又十年
抱歉!這個 金剛飛天鑽 版本,我只認得出這部分而已…{:1_237:}

一蟹不如一蟹......................................
飛天鑽既玩具會唔會出得太多太濫呢?

又一留番切鸡人员自己玩作品。。。。

只可以讲很敢叫价。
有出總比沒出好啊! 但會不會買,就很難說了。{:1_214:}

以呢隻size計又唔太貴,笨大SHF HB2 細隻啲都貴過佢,DH開咗喺信和六樓,有興趣可以上去睇辦
c.ryo 發表於 26-4-2018 07:58 PM
以呢隻size計又唔太貴,笨大SHF HB2 細隻啲都貴過佢,DH開咗喺信和六樓,有興趣可以上去睇辦 ...

Thanks info Ching!
請問Vince大大或有C Hing可以講解一下這是什麼公司嗎? 有出過玩具?

鋼鐵Jeeg好似得Bandai同ET出過, Bandai太舊太唔完整, ET我完全唔想掂...d joints 衰到呢......
ToyKnife 發表於 27-4-2018 04:17 PM
請問Vince大大或有C Hing可以講解一下這是什麼公司嗎? 有出過玩具?

鋼鐵Jeeg好似得Bandai同ET出過, Bandai ...

Google吓真係咁困難?

https://alphamax.jp/ja-JP/Categories/index/robot
ToyKnife 發表於 27-4-2018 04:17 PM

鋼鐵Jeeg好似得Bandai同ET出過, Bandai ...

鋼鐵Jeeg又真係好少
鋼鐵Jeeg即75年版本
金剛飛天鑽就真係唔少

yes I mean 鋼鐵神, 好似得ET出過多配件又有白虎。但ET.......  發表於 27-4-2018 05:01 PM
eddiem249 發表於 27-4-2018 04:21 PM
Google吓真係咁困難?

https://alphamax.jp/ja-JP/Categories/index/robot

Thanks for the info!  :64: 其實在這裡問係想看看ching們對這廠的評價和經驗。可能我問得唔好...google唔難,抱歉

哇,救命!!個樣十分邪惡 強大,,但最怕又細,又膠,又軟手軟脚{:1_215:}{:1_215:}