Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 模型剪 (新野)

去東京,原本想買神手或金剪,但價錢好似重貴過香港,所以放棄。

見到有新野出,冇奶油白行一趟架!

咁就膽粗粗放低銀兩喇!

未開,開了再出報告。

同場再買水貼,睇下日本仔好用D定雪焰大林好用D,小弟覺得笨大的太脆唔好用,希望搵到D靚D黎貼玩具。

Volks 出架喎。。。等師兄評價
其實香港人好奇怪幾千蚊部電話就話一定要俾幾百蚊神鉗就話好貴唔買, 我就專係鬥氣用啲千幾蚊台灣手機但買最好模型工具!{:1_208:}
keroro-1972 發表於 17-4-2018 08:57 PM
其實香港人好奇怪幾千蚊部電話就話一定要俾幾百蚊神鉗就話好貴唔買, 我就專係鬥氣用啲千幾蚊台灣手機但買最 ...

其實唔係話唔貴唔買,只不過同香港一樣價錢(連稅重貴過香港),咁點解要長途跋涉去到日本買呢?不如係香港買好過啦!更何況我買果把香港又未見過,點解唔畀下機會新剪呢?

係,神手同金剪係好,但唔代表其他差呢!畀下機會新事物,可能有新驚喜呀!

唔想潑師兄冷水  
不過呢支好似係舊野
我用左一年左右
利就幾利不過剪水口不及神手

而家我用呢支剪件+神手去水口
weiwei 發表於 17-4-2018 09:17 PM
其實唔係話唔貴唔買,只不過同香港一樣價錢(連稅重貴過香港),咁點解要長途跋涉去到日本買呢?不如係香港 ...

呢把我香港好似見過但唔記得邊度了!
既然神鉗個個話好當然要入一把先定到位邊把好邊把唔好, 但我都有入其他好似 Mr. Hobby 嗰把不過未開嚟用但已經聴到有人講話唔多掂, 得閒先開嚟試下!
的確係用左一排了,用佢只在乎薄尖細咀+好揸手!
以前用過,我覺得麻麻地,鈍得幾快
我都係先用其他剪嚟剪件,再用佢嚟清水口
:handshake:  等師兄報告