Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] CSM KAIXA Gear 開箱

見冇人Post, 純分享一下,youtube有大量試玩片:)

首先,個盒好-很-大, 真係超乎想像咁大,成部40吋電視咁

打開三層盒後,內容物

首先係上色,因為Kaixa 裝備顏色偏沉,再上金屬色,所以比起FAIZ 冇咁膠

在下縮到盡嘅“小蠻腰”{:1_374:}

手機音效多到玩唔曬...... 連3首背景BGM,草加變身台詞都有,比FAIZ大幅增加。

相機可以清楚睇到上色同FAIZ有大分別

腰帶左邊嘅數碼相機,插入chips 會有聲效“Ready",及鬆開手把變拳套

(聲光效果,Exceed charge  連動效果請自行參考Youtube)

腰帶後方嘅電子望遠鏡,插入chips 會有聲效“Ready”及自動變型,變成腳部嘅鐳射Pointer

(聲光效果,Exceed charge  連動效果請自行參考Youtube)

主菜Blaygun
有聲光,有拉雞,有Trigger
因為本體連劍身共6粒3A電,所以非常有份量同手感

本體有拉制可快速裝拆劍身

唯一要彈嘅就係劍身LED竟然係一格格,好似就出嘅RX激光劍一樣。星戰d光劍出咗咁多年,BANDAI仲用舊技術:53:

上埋架同FAIZ腰帶一齊,總算埋左讀書時FAIZ條數,雖然荷包好傷,但係大滿足:35:

如果喜歡 rider 1/1 腰帶,CSM 絕對直得收藏呢 {:1_377:}
呢條腰帶真係好靚!但Blaygun實在太大,如果要扣返係腰帶既右邊,真係好難display出黎。個腰帶display台要好高先得
這條腰帶幾靚,尤其是把劍,仲有音效和著燈就更加好!!
我只有decade 腰帶,但感覺呢條多野玩好多