Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot Toys Avengers - infinity war 1/6 Thanos

chungyuihing 發表於 4-4-2018 03:23 PM
我反而覺得佢呢個造型先顯得勁,甲都唔著抽低成隊復仇者喎,著咗甲反而覺得流 ...

同意,反而覺得之前果隻太重裝甲,動漫都冇咁笨重。如果再出裝甲版希望係輕甲版多d
chungyuihing 發表於 4-4-2018 03:23 PM
我反而覺得佢呢個造型先顯得勁,甲都唔著抽低成隊復仇者喎,著咗甲反而覺得流 ...

絕對同意,我覺得著甲係象徵式著,打就越1少甲越型。你會唔會見好似The Rock咁既大隻佬著到重甲咁打,一d 都唔型,重會好笨重
冇睇過原著,HT呢個Thanos既眼神好有智慧,加上嘴形木獨,一啲都唔似歹角。面相要邪惡啲先有種大佬大大既霸氣。
上去睇過麻麻,不過聽個 staff 講好大機會會出盔甲版,咁我等下先啦。
2littlemoney 發表於 5-4-2018 08:56 PM
上去睇過麻麻,不過聽個 staff 講好大機會會出盔甲版,咁我等下先啦。

仲有A4版...唔急可以等....
2littlemoney 發表於 5-4-2018 08:56 PM

有甲版可能冇手套,A4會係點真係冇人知,反正2019上,即係figure2020至有到手
個辦好大隻下,不過兩隻包膠手好似“白滑”左d,和頭雕面部肌肉紋理一比,對手好光滑

不過隻手套幾靚,齊石~

未開賣時就問幾時有得賣,有得賣時就怨配件少或冇裝甲,.... 出貨時又怨人炒貴左唔合理.... 依加d人只是不停怨...
浩克確定是8呎5吋等於256公分,這是沒問題的
變成1/6人偶約42公分這部份是對的

問題就在於薩諾斯的身高
薩諾斯電影版的身高目前官方沒有正確的數字
在星際異攻隊1的時候HT出過薩諾斯的人偶高38公分(但實際只有37公分)
37*6=222,算220公分好了我覺得這是比較正確的身高

但是新的這隻人偶一出來卻變成41.5我整個超疑惑
變成說新的這隻跟浩克一樣高了
難道是薩諾斯還在青春期媽,短短這幾年長高了20多公分?!
又或者是靠著無限寶石改變自身的身高呢?
我自己是比較喜歡220CM,250CM真的太大隻

唔計個造型
其實出得幾靚,個樣表情都好忠於預告片果個Thanos
換手果個姿勢幾有氣勢,夠大隻, 仲有兩個頭
好過銀隊果個病鬼樣同膠公仔feel
不過都係唔會訂, 等A4再算
lili 發表於 7-4-2018 06:54 PM
唔計個造型
其實出得幾靚,個樣表情都好忠於預告片果個Thanos
換手果個姿勢幾有氣勢,夠大隻, 仲有兩個頭

身高都是跟電影設定吧。
aa25019459 發表於 7-4-2018 06:12 PM
浩克確定是8呎5吋等於256公分,這是沒問題的
變成1/6人偶約42公分這部份是對的

GOTG時佢一直坐響張皇座喥,冇同任何角色互動下,官方又冇資料下當時可能跟本冇人知thanos要做幾大,可能當時連MCU都未定Thanos要做幾大體型。
睇完戲最想訂就係THANOS
ase 發表於 26-4-2018 12:08 PM
睇完戲最想訂就係THANOS

簡直就係拳皇雷奧嘅影子
出場超型!勁有大佬feel!今集蜘蛛仔表現做得好好