Toysdaily 玩具日報

查看: 18440|回復: 21

[詢問] 旋轉拍賣

Y拍用了15年,已經棄用,唔哂我多講,旋轉用了5個月,唯一好處有WhatsApp功能,但仍有很多漏洞,賣家賣法古靈精怪,拍賣沒有機制,買方看不到其他買方出價,只有賣方看到,以致出現很多不公平的情況,除非賣方本身"有品",仲有好多好多,各位可以在此討論。
近排我交收也是在旋轉交易到, so far D人都好既, 係有D講完價無下文但又唔係太大問題. 同FB谷比好少少啦
等睇話人打手個條友又嚟插人先
世上無完美, 好過FACEBOOK已經好好。
YAHOO? 真係吔屎, 明明係一哥, 自己搞死自己。
而家yahoo將自己downgrade到一個點(唔知俾邊個bid左,旋轉起碼可以唔接受出價)
而家兩邊我都係當廣告睇算,拍賣成份係零,主導權去晒買方,佢話deal就deal,冇貨就冇貨
不過好多都會介紹產品個陣會宣傳間鋪係邊,買新貨就好,買舊貨就撞手神

意見不同唔緊要,冇話一定要有共識,而家唔係打仗,唔係你死就我亡
但鑽牛角尖就真係幫唔到

係呢, 明明純分享都俾人話打手, 條氣就點都唔順啦。
條廢柴仲要無立場, 龍門狂搬, 個頭話YAHOO幾咁好, 依家又踩埋一份, 又真係幾好笑。

Carousell 啲Marketing又做得好, 雖然派嘅係垃圾尿袋, 但至少多啲人知,
遇著啲乞兒又可以直接BLOCK同拒絕出價。
係個SEARCH可以再做好啲。

基本上唔好當拍賣,只係一個有直接短訊功能的賣物網。

我覺得好過fb, 在找物件方面
mushroom 發表於 28-3-2018 03:21 PM
基本上唔好當拍賣,只係一個有直接短訊功能的賣物網。

我覺得好過fb, 在找物件方面 ...

但很多人都set$0要買家出價,有些按了賣方的開價,卻不睬人,點問都仍不睬,那時真的很火,之後某天set已保留,然後再改已出售。
Agito 發表於 28-3-2018 04:24 PM
但很多人都set$0要買家出價,有些按了賣方的開價,卻不睬人,點問都仍不睬,那時真的很火,之後某天set已 ...

真係唔好當拍賣,係當傾價錢好了。

無論賣家先開高價等人回價,還是賣家先開$0等人出價, 都係等緊一個心水價錢,好彩就傾到,傾唔到都無計。

我相信你當日開10倍價錢,佢就會回你,除非你咁唔好彩,只係俾其他人傾好咗價錢先,而賣家好有原則,無論點都唔賣俾你
叫做有FB賣不到的東西經佢賣到咁啦, 一樣有唔少人問膠野同開乞衣價, 呢類我直接無視唔會覆的
Yahoo~ 勁白痴~
之前好就緊係讚,唔好就緊係踩,唔通學保皇咁乜都贊成,犯民咁乜都反咩,大個仔,要出黎社會做事嘞
btw,我最頂唔順係件貨賣左都仲可以search到,有D就問個賣家話唔會再有貨,但個post就死都唔肯拉落黎,而家都唔使拍賣費都唔明佢霸住個位仲乜

話人大個仔都話唔係扮大條? 哦, 係我個POST單打又係你, 老屈我係打手又係你, 收皮啦人渣  發表於 10-4-2018 05:58 PM
自己無POINT就扮大條扮前輩, 勁啊, 不過睇番你做咩工, 我決定收聲唔嘈了, 前輩, 呵呵。  發表於 6-4-2018 09:51 AM
但YAHOO玩具數量,一定比旋轉多,依家希望YAHOO轉返一元起BID,評價,用戶名
jetman_black 發表於 7-4-2018 12:25 AM
但YAHOO玩具數量,一定比旋轉多,依家希望YAHOO轉返一元起BID,評價,用戶名

我都想係咁

白痴YAHOO根本咩都唔洗做, 轉番做舊版已經夠。

垃圾人渣吔屎啦, 轉嚟轉去咪又係頹工。14年, 9K? :69:

幾時有扮大條扮前輩呀,你思覺失調?我轉左好多份工啦,唔係又點會睇得咁開呢  發表於 10-4-2018 11:00 AM
我都希望YAHOO轉返一元起BID,
評價,用戶名,版面介紹都話有的,
但就係遲遲都未搞掂!!!