Toysdaily 玩具日報

查看: 14898|回復: 26

[GUNDAM] [完夢]MG Deep Striker 深境强襲

再次聲明,完全為自己砌得開心,所以手工絕對粗劣,直逼B財團的低價量產品……

相信我對深境强襲的怨念同在座各位應該都接近的啦,幾年錢入手過GFF,但始終覺得太細,唔過癮。之後又好認真地考慮過好唔好買鬼國版,但始終唔想向蝗力低頭,結果先後PASS過SD,1/144同1/100…… GK的話,自問小弟何德何能呢,所以見到MG出,真系開心的。

至於話大量廢件,其實我覺得勉强可以接受的……如果以比例來講,例如戰國異端都好多廢件……但講又講,作爲20000 JPY級,SIZE就都叫夠了,但始終覺得細節或者其他方面都差小小,始終覺得有D唔知點……可動……咪玩啦……

after all,開心的,總算有部等佐N年的機體可以擺埋一邊慢慢J……但真心,如果你愛不夠,其實唔需要急……
呢隻野其實有咩地方是可動, 手ONLY?

其他是微動?
馬仔 發表於 26-3-2018 03:56 PM

其他是微動?

睇模型版置頂 video 有講!!
可動……咪玩啦{:1_203:}

nice sharing{:1_238:}
向烈士致敬 ... :(

講呢D.....除佐DUM 春之外應該未至死的...  發表於 27-3-2018 05:00 AM
其實買得佢都預左係得個擺字.
不過我都係.
支持.

覺悟同現實始終有小小差別的.....但整完都覺得滿足的,但始終會心思思買另外果隻  發表於 27-3-2018 05:04 AM
馬仔 發表於 26-3-2018 03:56 PM

其他是微動?

手腕可以轉動......肩胛關節可以有小小,肩甲可以變形,右手手爭可以...左手無乜有意義的可動....
ygat2005 發表於 26-3-2018 07:39 PM
可動……咪玩啦

nice sharing

突然覺得廓然開朗, 因爲之前覺得作爲模型比較貴...如果當不可動的雕像,或者我會好受D....果然我,好,受....

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
觉得整个模型,最用心的,是封绘
xterry 師兄, Nice Works! {:1_377:}
勁呀. 因為以前我都完成過MG EX S-Gundam 1:100.  唔少件架-超過1000件模型件.
而呢隻Deep Striker 無雙腳, 我估都有超過700件模型件吧!
都難砌架! {:1_376:}
師兄您還上了色, 真的要有大愛, 要有耐性, 用心, 及無半途而廢.
Good!

thx thx  發表於 27-3-2018 03:28 PM
師兄真係有心有力,真係打開盒望見都驚,你仲上埋色,佩服。
請問銀色立立令係咩油?
勁呀C兄,一出就砌好上埋色,我十級怨念都唔夠膽買:love:
土地問題不敢入手
除左愛冇其他解釋‥‥{:2_246:}