Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 特撮英雄學院-平成騎士 由空我開始

特撮英雄學院-平成騎士 由空我開始

{:1_220:} 又到星期五了啊   大家吃了兩星期冷飯
今星期監製寒國回龜   特撮英雄學院 再登場 {:1_231:}

新主播 LEO  請大家多多支持啊 :!

今次主題係 :handshake:

守護著大家笑容的騎士  那怕縱身於無邊的黑闇

他的名字是  古迦

https://youtu.be/iy__04xSxiU
古迦都真係好睇!!

記得以前在這裡都有很多師兄講古迦好睇,至於玩具就無乜點買呢...
啊 ! 好年輕的小田切讓....
今集都幾好睇, 有我鍾意既古迦, 鍾意睇佢既劇情, 好有縣懸疑味, 好多謎團, 真係要追住黎睇, 同埋每個角色都有佢地發揮既地方!

裝著變身當年都有買, 每盒都感覺好精美, 記得好似仲有架甲蟲車, 唔知兩位主持有無收藏呢?
玩具Joe 發表於 2-3-2018 10:01 PM
今集都幾好睇, 有我鍾意既古迦, 鍾意睇佢既劇情, 好有縣懸疑味, 好多謎團, 真係要追住黎睇, 同埋每個角色都 ...

我兩件都有買啊  當年大愛啊! ☺
我係朘decade 識古迦, 之後才後追原本套劇。

的確係唔似幪面超人,似一套日劇,不過又真係經典。

希望都會出埋 decade 版究極古迦真骨。

段video 很好,主持有對答,甚至對同一個情節有不同見解,做到清談節目感覺,正!

係最後一段講真骨構造時,主持應該係扭緊隻真骨,但就播相片,呢度奇怪些。

有裝著睇又係正,期望下隻幪面超人!
支持{:1_377:}希望下次介紹牙狼{:1_226:}
佢嘅出現
令裝著變身全面renew
之後個個都想renew返RX三子
結果SHF出齊三子都冇影{:1_206:}

其實Kuuga果層金屬色胸甲
真係好正斗
黑金又夠晒型棍
究極有霸氣但有啲誇張
aeroplane8340 發表於 5-3-2018 09:32 AM
佢嘅出現
令裝著變身全面renew
之後個個都想renew返RX三子

比起依家的拉打已經唔誇
我覺得古迦真係好好睇,只係作為最強型態嘅Ultimate form,出場實在太少了。