Toysdaily 玩具日報

查看: 12953|回復: 15

[個人收藏] Hdge technical statue《監獄學園》綠川花 プリズンスクール

iphone 相,志在分享,不喜通輕力抽插。 :64:
Nice photos~支持下

唔知點解監獄學院好少出figure,,漫畫真系幾好睇
tony2013 發表於 1-3-2018 09:55 PM

反而我覺得漫畫越來越唔好睇.
今次造型似樣,有啲廠做到好醜樣~~~
正...................好野來!!!
Gundam6j 發表於 3-3-2018 08:27 AM

的確,男生逃獄篇最好睇,之後有d為延續而延續既感覺
雖然最後結局估佢唔到, 不鄗好多野都無交代到, 同埋騎馬戰時理事長拖了很久結果完全沒意義
Gundam6j 發表於 3-3-2018 08:27 AM

其實裹學生會一眾出獄時就應該見好即收了。
tony2013 發表於 1-3-2018 09:55 PM

多數出副會長,但個人唔太喜歡大雨。
凡高 發表於 3-3-2018 06:01 PM
今次造型似樣,有啲廠做到好醜樣~~~

面相算幾好,衫的陰影上色都滿意,但係腳的皮膚上色有點求其,可惜。
tony2013 發表於 7-3-2018 02:39 PM
的確,男生逃獄篇最好睇,之後有d為延續而延續既感覺

一套漫畫通常要畫到跌書才考慮完結,好少可好頭好尾《〈有睇爆漫學的
yugi 發表於 7-3-2018 03:51 PM
雖然最後結局估佢唔到, 不鄗好多野都無交代到, 同埋騎馬戰時理事長拖了很久結果完全沒意義 ...

虎頭蛇尾,草草收場,理事長的篇幅真心呃稿費,d....
好耐不見cat 大 post ... support support !~

手機也影到單反級數. 受拜

另外請教, 有時用手機影細size figure( 如 figma/shf) 手機影有時好易影到頭大腳短, 可能移得太埋原故, 尤其影女好易睇到變形. 有什麼方法改呢? (除了換iphone .....) 謝
nela 發表於 9-3-2018 10:45 AM
好耐不見cat 大 post ... support support !~

手機也影到單反級數. 受拜

呢批相小弟用公司天花的光管作光源,無額外補光,但因寫字枱本身係白色,所以有反射光補光。

後面係小弟用嚟擺玩具的深色木櫃,裡面不開燈的話,可權充黑背景。

影figure的話,用2-3陪變焦,黑背照就減光,白背景就加光。

不一定要用iphone, 小弟以前用note 3一樣影到figure。

:64:
catcat 發表於 9-3-2018 10:57 AM
呢批相小弟用公司天花的光管作光源,無額外補光,但因寫字枱本身係白色,所以有反射光補光。

後面係小弟 ...

多謝賜教, 試試這做法先. thanks