Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 我都加多脚。 Metal Build鐵甲萬能俠

講明,嚴格來講,我完全未睇過任何鐵甲萬能俠正統系列……唯一睇過的其實系SKL……
所以我基本上對於原作設定無乜特別感覺。
雖然MB系列都有收集,但合金系列就……來來去去,玩完就算……
所以對翼摺唔摺得,我其實都無乜所謂……頭頂的果架……朋友號?隨便啦……摺唔摺都得,反正有兩架,到最後擺佐上個頭殼頂都一鬼樣……

好了,我承認,我無乜情懷,但我都必須講……呢件蛋散最錯的地方就係唔好玩……
造型,我滿意,應該話,我其實幾喜歡呢種款,反而對於以前光滑的經典造型我比較一般……但無錯,正如大部分人講的一樣,太多配件了,換來換好麻煩,而且到最後米又係擺得一款出來display....其他,全部入曬盒封塵。另外,我真系好唔中意呢D短脚掌……可能我玩慣高達同變形金剛……但最實際一樣,脚板短,可動角度少,搞到好難企得穩……而且個支架又唔多好使……玩到把幾火……
簡單來講,我唔知大家對於D配件有乜情意結之類的,但我都要講句,玩起身唔好玩已經係死罪。

講真,炒價就算X數啦……正價都要認真考慮……擺下就都靚的……但我做乜買MB來擺?我買手板,買雕像算啦……

細個玩鐵甲萬能俠,高熱火炎的特效是幻想出來,自已加埋聲效 :P
而家啲特效件除咗用來影相和擺設外,都唔知有咩好玩,可能因為市場對象唔同哂啦!
睇完樓主d實物相同包膠, 更加吾想買, 官圖影得真係一流!! 實物就............
呢隻野插硬
插背翼飛。。。個頭抬不起。。。{:1_204:}
擺飛行姿態,頭卻抬不起來{:1_206:}。這是第一支mb萬能俠,缺點真的不少,可能為了後面還要出2.0.3.0吧?
但整體我還是可以接受;關節的紮實感,新造型,至少新鮮感夠。不然很多萬能俠買了之後,往往都沒有拆封,因為只是換色都一樣的模,收到最後,都不太想收了。今年的狗年萬能俠就不再買了。:54:
當佢高達咁玩會唔會好D?
呢隻點解又貴返… ?
edward_leung 發表於 19-3-2018 01:40 AM
呢隻點解又貴返… ?

如果真係貴番仲好,諗都唔駛諗,save.