Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 倉底貨見光,會唔會有師兄中毒而要後追呢

Hi,又係我賓賓賓,正值新春,先跟各位舊雨新知拜個年,祝大家狗年財源廣進,買多D玩具。跟家人一團和氣,玩具可以到處擺{:1_239:}

今次要同大家分享既係超人梅比斯裡 CREW GUYS 合體戰機(單盒裝)

先睇睇 BOXARTS

可以見到,三架戰機都有一個特色

GMS-01

各有一分離駕駛倉

出動前駛進戰機,有點像朋友號跟萬能俠的合體構想

GMS-02

GMS-03

留意一下,當年笨大的造工相當精細,細節位及機身拉花絕不像近年般馬虎

另外更採用了金屬件及透明件, 大大增強了高貴感

除了單體戰機與駕駛倉合體外,戰機與戰機間亦有三個合體模式

第一個:01+02

第二個:02+03

終極合體

又玩完,拜拜

後記:

近年 TVB 好鐘意攞番 D 拍好左好多年但因為各種理由,一直放在倉內封塵而久的劇集出黎播,觀眾稱之為「倉底貨」

雖則說是「倉底貨」,但當中不乏好的作品

而我今次介紹的咸超戰機亦有小小似呢個情況,相影得唔太差,本體亦非常好玩,只因懶寫POST及工作時間太長,所以一直無出街(相片攝於 2015 年:38:)

適逢新春長假,在家百無了賴,又想同各位好朋友拜個年,所以就快快手打幾隻字,出個開心 SHARE POST 啦

唔知大家又會唔會因為呢個 POST 而心癢癢後追呢

今次到此為止嘞,下次見{:1_235:}
P.S. 其實除了單體版,仲有 DX BOXSET 出過,而且駕駛倉更可打開並可放進 CREW GUYS 模型人仔,唔知有無師兄可以分享下呢

(我嗰SET DX放左係倉仲未開,名符其實的「倉底貨」:DD)
哩個一定係廚房黎。:67:
好啦玩夠啦,返去刷朱古力啦。{:1_202:}
$hiine 發表於 19-2-2018 02:51 AM
哩個一定係廚房黎。
好啦玩夠啦,返去刷朱古力啦。

知道嘞,玩多陣就番
如果玩具可以到處擺,真係正{:1_220:}
好有細過玩上手玩具襟玩唔爛既感覺
勝在似飛鷹俠二三代鳳凰号remix :)以前當正它識火鳳凰/火鳥功XD

當年日版初出時,跟本冇留意套劇及玩具,無記做先發現新大陸,

之後出行貨先追番三隻 及Sea Wing (藍色機),

自己其實幾鍾意咸超裡D合體機,帝拿Guts Eagle又係玩得好開心:p

benbenben4213 發表於 19-2-2018 02:02 AM
P.S. 其實除了單體版,仲有 DX BOXSET 出過,而且駕駛倉更可打開並可放進 CREW GUYS 模型人仔,唔知有無師兄可以分享下呢.

[Phoenixtriker合體戰機] DX Boxset 除人仔隊員外,駕駛倉是透明的~  
另外仲可以配合 [Phoenix Nest 基地] 一齊玩~
2006年在TD既分享:~  (轉眼11年過去..)

http://www.toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=3746