Toysdaily 玩具日報

查看: 8297|回復: 12

[個人收藏] 慢公出劣作 - Gundam Build Fighters Tryon 3

今次可以話係我較為落力去砌O既模型... 影D相黎比大家劣評下.

今次小弟嘗試將所有黃色的部份改做金色, 希望擺脫黃色的膠感. 而我只係用 Gundam Marker 果支金色 (重要係一支已用左一半O既MARKER)... 最敗北O既地方係我懶, 無將個關節位上埋色... 攪到好似D人著左#腳褲加帆船襪 (老土個方向)

合體模式加埋把劍... 其實個霸氣十足. 只不過咁大把野, 隻手個BALL JOINT應該玩唔倒幾耐.

以上幾張係影比大家睇我D手工係幾差... 同埋試下用左新買O既 Extension Tube 玩偽MACRO.

今次我發現砌完之後有好多廢件... 哩個係唔係HGBF O既特色???
d 隻睇動畫時超 LIKE ... 咁本就係 勇者 黎 {:1_377:}
Vince 發表於 14-2-2018 12:46 AM
d 隻睇動畫時超 LIKE ... 咁本就係 勇者 黎

其實, 最初公佈時唔係咁鍾意個色配搭... 但係睇完動畫就勁LIKE!!!

剩番D件都可以用黎改其他模型既。。。
{:1_208:{:1_208:}
Gundam Marker 果支金色 真係.......仲要用在黃色件, 油的依附力唔夠, 果隻黃色膠質又勁唔食油..................
真係辛苦晒
動畫係面表現真係超熱血,大愛。
隻金色如果SHAPE D 會更靚.
馬仔 發表於 14-2-2018 08:24 PM
隻金色如果SHAPE D 會更靚.

多謝指點... 其實我有買隻金色油... 但係未試過手油, 所以拗底... {:1_217:}
hompage 發表於 14-2-2018 02:19 AM
剩番D件都可以用黎改其他模型既。。。

我無咁O既能力... {:1_229:}
sniperxp 發表於 14-2-2018 09:00 AM
Gundam Marker 果支金色 真係.......仲要用在黃色件, 油的依附力唔夠, 果隻黃色膠質又勁唔食油............ ...

支GUNDDAM MARKER 油勁細 PARTS 都OK, 成隻獅子油就真係唔得... 都真係要認真研究用真油...
你隻金色透了底
之後隻色會好快冇埋

上金色前先黑色會出d

噴同手油一樣可以咁做
Endless 發表於 15-2-2018 01:27 AM
你隻金色透了底
之後隻色會好快冇埋

多謝賜教... 下次試下 (有機會的話)... :78: