Toysdaily 玩具日報

武裝神姬 BUSOU SHINKI 討論區

當初見訂價都6xx, 已經放棄唔買的了, 但係星期六神推鬼擁下俾我見到一盒$449, 仲要有頭盔送..... 咁岩我又收 ...
鴨仔 發表於 31-5-2010 12:04 AM

咁正~
我比你貴3草...仲係冇特典的....:no:

話時話...而今神姬真係一彈比一彈貴
唔計限定版的話, 冇記錯應該是在第7彈 - 紅綠車開始升價
當時5XX 一對

到之後的第9彈 - 甲蟲 都唔平一對 5XX...

第10彈 蝠蝎 突破到 6XX  一對, 再次"升呢"

到而家第11彈 - 黑白女武神
白女武神一只 都 5XX 或以上

限定版黑女武神 亦應該唔,平得去邊...
如果價錢再上的話...唉!

PS. 第11彈 - 白女武神是用新相機拍攝的...和之前拍攝果D比Different 都好明顯下:shy:
不, 至少我還未能購入戰乙女...
武裝紳士失格~~~?!
手榴蛋包飯 發表於 30-5-2010 10:37 PM

有心但無貨唔關你事呀~:67:
我都試過紳士風度發作,之前見倒隻黑翼忍者平我買果時小小
咁就突然失憶左一陣,醒反之後就拎住隻黑翼忍 ...
tommy2leung 發表於 30-5-2010 10:45 PM

戰隊~~~~~~!?:50:
不, 大大的已經是nobleness oblige...是武裝紳士的典範~
呃, 草民唯一一隻的黑翼忍只是趁4字頭時買 ...
手榴蛋包飯 發表於 30-5-2010 10:52 PM

還好小雪對我而言係雞肋般的存在~:44:
當初見訂價都6xx, 已經放棄唔買的了, 但係星期六神推鬼擁下俾我見到一盒$449, 仲要有頭盔送..... 咁岩我又收 ...

不要緊~買了又滿足就好了~:he:
咁正~
我比你貴3草...仲係冇特典的....
hoying710 發表於 31-5-2010 12:56 AM

所以...果然只有以愛來衡量呢.....訂也不一定有著數.......:44:
當時5XX 一對 ...
hoying710 發表於 31-5-2010 01:23 AM

而家新出既輕裝都要5xx一對呢.......戰爭變了......:44:

大大的相愈來愈美呢~果然係技術+質素呢~~~~~~~~:$
實制上我拎住隻女武神左睇右睇
先不論油出界果D問題
論上色數量及仔細度也不是之前任何一隻武裝神姬能比的
加上3版零件的數量
又有透明件
又用新地台
5XX左右我覺得可接受 (我訂可不只這個數)
實制上我拎住隻女武神左睇右睇
先不論油出界果D問題
論上色數量及仔細度也不是之前任何一隻武裝神姬能比的 ...
tommy2leung 發表於 31-5-2010 11:41 AM

神姬就是買了最多肉赤但不會不爽的一種東西呀~~~~~~~:$

我見過最便宜的價格比這好價要高1魚...
果然天時地利是很重要的...:56:
當時5XX 一對 ...
hoying710 發表於 31-5-2010 01:23 AM

紅車子這一, 兩年很少見...
甲蟲姐妹常時特價還不要緊, 但當時以為蠍子蝙蝠價很高沒有買, 誰知道價格幾乎只升不跌, 而且很快已經絕跡了(當時只顧著黑白子改)...

黑戰乙女訂價都要7魚8...足夠添置兩個甲蟲小隊了...
神姬就是買了最多肉赤但不會不爽的一種東西呀~~~~~~~
deaiglex 發表於 31-5-2010 12:17 PM

你真紳士.:36:

爽是很爽沒錯, 如果價格能下調的話就更爽了...:44:
我見過最便宜的價格比這好價要高1魚...
果然天時地利是很重要的...
手榴蛋包飯 發表於 31-5-2010 12:36 PM

要抱得美人歸也真是要彩數呢........:44:
紅車子這一, 兩年很少見...
甲蟲姐妹常時特價還不要緊, 但當時以為蠍子蝙蝠價很高沒有買, 誰知道價格幾 ...
手榴蛋包飯 發表於 31-5-2010 12:45 PM

還好我對甲虫們沒有興趣~:78: