Toysdaily 玩具日報

武裝神姬 BUSOU SHINKI 討論區

回覆 1902# 的文章

經已見街,見過實物認真唔錯,尤其是貓女
原帖由 藤原拓海 於 27-2-2009 12:00 AM 發表

今日特登出去睇 都見唔到有:help:
大大係邊到見過佢地:?
頭像被屏蔽
原帖由 藤原拓海 於 27/2/2009 12:00 AM 發表

我都入左:71: , 只影了一張, 未有時間放相大合照.
輕裝今日唔見有:63:

所以一心一意去訂黑白子, 白黑子同白忍子算:44:

本來之前香港沒有修女
所以就託人幫我在573style買了:70:

結果現在香港有貨了:56:

最後買貼紙同特典卡送神姬:47: :53:

不過還是很正:66:

回覆 1907# 的文章

張貼紙好正, 要日本先有?
白子? 訂要多少呢, 有沒有東西送, 如陽炎......:45:
原帖由 KATO 於 28-2-2009 07:58 PM 發表
張貼紙好正, 要日本先有?
白子? 訂要多少呢, 有沒有東西送, 如陽炎......:45:

要日本先有:69:

白忍子應該沒有東西送:31:
要兩魚
原帖由 KATO 於 28-2-2009 19:08 發表

我都入左:71: , 只影了一張, 未有時間放相大合照.

大大~ 你係邊到入手ga? 可以pm一下我嗎?
謝謝
關於新小貓小狗的問題:58: , 已經是最後一對, 所以隻狗有d黑面而且有青春豆都一樣~~~~~"照"入, 怕再也找不到:80: , 小弟$@)一雙, 值唔值? 沒辦法, 因為系~~~~神姬粉絲
剛剛才看到, 有腳指的 ver3, :71:
http://www.konamistyle.jp/ecitem/item55629.html

而且 有這個, 之前都有唸過用電話那些(兩蚊包), 自己砌
http://www.busou.konami.jp/event/crystal_camp.html?ref=ksitem

今日行左幾個小時MK也找不到新小貓小狗....
問過16F右話要星期一,二先有,要成$@) 1 set
之後好灰咁返屋企....:79:
點知係屋企留下仲有 1 set 要$$):50:
只有立即比$...
買完之後個銀包:44: :44: :44:
屋企留下:58: ? 有神姬賣? 大大一定住係九龍區陸上有船的地方:58:
請問咁多位大大, 一般新出 2900yen 的神姬,
通常幾多算的價錢才為之合理呢?
啱啱玩唔係咁清楚價錢, 多謝解答:77:
原帖由 藤原拓海 於 1/3/2009 01:35 AM 發表
請問咁多位大大, 一般新出 2900yen 的神姬,
通常幾多算的價錢才為之合理呢?
啱啱玩唔係咁清楚價錢, 多謝解答:77:

唔定, 一對4百多吧, 要看神姬本身的質數, 但是好多shop喜歡多少便多少, 海鮮價:53:

Harmony Grace!!

Hello! It's been a long time since my last post.
Actually I kinda gave up collecting shinki, but now I'm back :43:
My motivation is the white ninja :52: (I've already asked a friend to order for me ^ ^)

Btw, any bigbig know where can I buy black ninja?

When I came back to HK during Christmas, I couldn't find Harmony Grace, which was my main target.

I was really amazed by the popularity of shinki (and depressed since I couldn't make her part of my collection)

Today I went to a Chinese shopping arcade in Markham
By chance I walked into a toys store and there she is.... HARMONY GRACE :61:

(my cell only has 200 mega pixels...)
Looking forward to getting white ninja in March :73: