Toysdaily 玩具日報

查看: 15367|回復: 15

[其他] SHF Ultraman吉田有假貨?

購自現時點,隻SHF吉田Type C新買返黎,全部關節異常地鬆,玩了SHF甘多年,都未試過!!!有無師兄隻吉田都係甘鬆??
甘Shf吉田有無假??

我在現時點二F有買過仿的shf batman,從此不再去不知名的店買了。:64:
Type c係出名鬆
Type c 係好鬆嫁

這半年間也會每月約三至四次到深水埗逛街,也會經過猫猫模型探店長們,也會到福榮街看看有什麼"強國貨"出現。:78:

當中,SHF和UltraAct的Ultraman系列未見有過
"強國貨"出現,反而Figma系列會比較緊貼市場產品,短時間便會有"新品"快速出現。
不知道是否Figma容易生產?轉輪系列(
REVOLTECH)也不什見有"強國貨",可能那關節不容易仿造吧。

SHF的吉田TypeA,本人不太喜歡,固沒有入手。SHF的吉田
TypeC(套裝版)則有入手,關節沒有什麼鬆動的異樣。

mfleo2010 發表於 18-1-2018 09:33 AM
這半年間也會每月約三至四次到深水埗逛街,也會經過猫猫模型探店長們,也會到福榮街看看有什麼"強國貨"出 ...

Ultra-act, SIC, SHF Hulk, SHF 噴火龍,我見過有假,
淘寶、深水(土步)都有
追風 發表於 17-1-2018 11:54 PM
我在現時點二F有買過仿的shf batman,從此不再去不知名的店買了。

SHF Batman都見過,連Ironman都有!
今次買果間舖係新開,亦係第一次去幫襯,都係現時點2樓
希望我隻唔係假啦

真係勁鬆,笨大出SHF都出左有10年左右,突然整隻甘鬆咖
唔似日本仔品質
SHF .. 龍珠系超多賊貨, 最新應係條龍, 超人 line 好像唔覺見

Figma .. 賊貨最新應係2只女仆裝
wyman229 發表於 18-1-2018 10:28 AM
Ultra-act, SIC, SHF Hulk, SHF 噴火龍,我見過有假,
淘寶、深水(土步)都有

想請問樓主,UltraAct有見過那些"強國版"產品?
好讓我也能小心一點。:77:

關節鬆就係假,,咁要求高姐
SHF 一向有假,3D印樣嘅真人比較易分別,其他就外形真係差唔多
mfleo2010 發表於 18-1-2018 11:34 AM
想請問樓主,UltraAct有見過那些"強國版"產品?
好讓我也能小心一點。

有,最少ZERO其他唔記得。
Type c吉田一向出名較鬆

假就應該唔會,因為整得太真成本唔低,大多假野其實好易睇

但最有機會二手扮一手
即人地玩到殘晒先扮新野賣出黎
現時點賣假就好小,,上次單星矢一見光即死,二手當新就知,,