Toysdaily 玩具日報

[GUNDAM] 神喻!! MG ZGMF-X13A PROVIDENCE GUNDAM 天意高達

大家好, 2018年第1件作品, 就係呢隻MG天意
由2017年做到宜家, 最麻煩都係滲線同水貼
早幾日落雨噴唔到光油, 等到早2日好天即刻就搞埋影埋相完左佢
配色方面我嫌佢MG設定太沉, 所以選色方面選返光少少
同埋上特別版水貼所以都冇做陰影, 盡量令到隻野乾乾淨淨
去相先

隻野咁大份影相又係一大問題...

本身隻手都不舉,加埋把劍咁長, SET個POSE都要搞好耐...

買特效件為左水貼, 不過PARTS用得唔好徙
但係落左PARTS又到個影棚唔夠位...

影完, 直接用最後呢張圖既POSE入櫃, 影完都冇甩油已經要還神
話說幾時開始連關節都用埋ABS? 好多位砌個陣已經白化, 冇斷到又係奇蹟黎

最後送上小弟玩具FB專頁
https://www.facebook.com/albumkyo353/
鍾意可以點LIKE一下
多謝咁多位~
white color armor scheme :)

出黎效果我都幾滿意~  發表於 14-1-2018 08:05 PM
連關節都用埋ABS? 唔係掛,,幾時開始架

我都想知...  發表於 15-1-2018 10:23 PM
係唔係關節用左ABS會比較緊d.
我只係知自由ver.2同正義都係用ABS.
Gundam6j 發表於 15-1-2018 12:16 AM
係唔係關節用左ABS會比較緊d.
我只係知自由ver.2同正義都係用ABS.

開頭砌個下咪緊, 之後就白化, 然後郁多2郁就鬆:o
很讚的作品啊

謝謝分享

期待大大的下個作品