Toysdaily 玩具日報

查看: 20512|回復: 32

[個人收藏] 恨左5年的IRON MAN MK VI 終於入手!!

仔仔出世之後, 都好少玩Figure, 基本上只入BATMAN
但MK1-7 真係多年來的情意結,
HT一公佈後, 已經叫晒朋友幫手抽, 首日就去訂, 等左年幾終到派貨!!
到手果一下真係好感動, 當日o係朋友公司見到佢o既7隻IRON MAN, 已經好羨慕...
當年一直想要, 但全部炒到上天, 一直忍手唔去後追, 因為真係接受唔到$3000+ 去買一隻原價$1XXX 既IRON MAN

一直等到HT 宣布MK1-7會diecast化, 立即全訂!!

早2晚襯老婆同仔仔訓左, 立即開盒:

輕鬆爆地!!

最完美的一對!! IRON MAN VI & WAR MACHINE MK I

咁多隻IRON MAN裡面, 其實我覺得WAR MACHINE MK I 係出得最靚的!!

IRON MAN II裡面的BIG 3終於齊集!!

而家睇返, 喪鞭都依然好正!! 如果再高少少就完美了!!

終於完夢了!!

今次隻合金MK VI 算出得唔錯, 比例靚, 好重手, 關節緊, 顏色已盡量接近電影
唯一不滿就係比舊版少左好多戰損件換
如果有訂o既師兄們到手後應該唔會失望

自從有FB後, 好少o係TD出Po了, 但TD 係我第一次接觸1/6 o既平台,
希望之後仲有機會, 抽到少少時間分享一下自己o既小小收藏啦~

最後提提各位準備玩MK VI o既師兄們, 要小心安裝"L1" & "R1"呢2塊件...
即係火力全開其中一塊, 超級易爛, 小心小心

想睇埋後面 DC 個櫃 ~~~~

正分享, 好彩和IM絕緣
ching正價入?
我都係爭6仔同7仔
由4仔膠版、WM膠版 玩起到而家,要儲齊種心情同情意結真係唔同而加HT係o甘出新IM種略水法
我都好喜歡diecast系列,品質好高,舊版比例其實唔太靚,高追更唔值(個人認為),有齊舊的面對新版又雞肋,但佢出新版又可幫未有的人,我就支持佢繼續出,新舊ching都可選擇買唔買
milkgaryjeff 發表於 11-1-2018 11:07 AM
ching正價入?
我都係爭6仔同7仔
由4仔膠版、WM膠版 玩起到而家,要儲齊種心情同情意結真係唔同而加HT係o甘 ...

正價入,同另一個朋友好早就去會展訂
果日訂MK IV黃臂時突然話拎得MK VI,所以第一個拎
我知道一出合金已經將所有膠版IM 放晒,haha
go :handshake: 正
kimlam 發表於 11-1-2018 11:26 AM
正價入,同另一個朋友好早就去會展訂
果日訂MK IV黃臂時突然話拎得MK VI,所以第一個拎
我知道一出合金已 ...

thanks ching
其實我對IM度火都過左,我又唔會放膠版換合金版
我志在要齊1-7就算了,黃臂我都有,display出黎真係唔同d

睇黎我都要食炒入7仔
恭喜師兄買到心頭好
正 !  :handshake:
完美的IRON MAN II 情景, 靘相. 我都仲等緊,

最想睇吓新舊6仔拍埋一齊的效果. BTW, 舊6仔依然值得收藏
我無訂到,都有d想追番
War Machine Mark I 出得唔錯,但佢和之後既ironman suit型號相比,有一種較鈍既感覺。。。
反而mark 6而家睇落,相比新型號既suits一點都唔輸蝕~
正!終於有真正的玩家報告。。。。。
終於有真正的玩家報告:!
好一直留意緊有無MK 5 合金,HT 真係好靚~