Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 變形金剛之隱者戰士--超神仁萊(LG EX)

各位C兄, 大家好,
小弟終於都人埋呢隻心頭好啦, 就係來自《變形金剛之隱者戰士》中的人物
超神仁萊(LG EX)!!!^^

《變形金剛之隱者戰士》中的人物,原型是柯柏文,在本作設定為汽車人的第四代首領。
設定上超級仁萊的機體原本是博派為了讓 Convoy(Optimus Prime)重生而建造的身體,想不到後來卻和地球人仁萊結合,演變成新的戰士。

https://www.youtube.com/watch?v=gX_8tobdiMc

廢話少講,直接去相啦^^

其實都幾大盒

先睇睇4個人仔

4個人仔是LGEX獨有的特別版

睇返仁箂

比個超級仁箂既首次合體大家睇下先^^
https://www.youtube.com/watch?v=AvJdf0ne5vI

超級仁箂

到支援機--雷電一號

可以坐晒3個人仔入去^^

變型

雷電一號

準備合體--超神仁箂
https://www.youtube.com/watch?v=_-K0xWRx15c

被肢解是支援機的宿命...

超神仁箂

超神仁箂始於係心頭好,
人到真係開心既, 可惜佢做型未夠完美
腳其實企得唔穩架
不過用料幾好, 電鍍加透明窗,正!!
都係值得入既^^
果2個人仔我唔信TT社唔翻出了
仲會連BODY 一齊出呢
吸引力有限
如果未有2隻散裝到是值得入
因為就算搵到散裝仁萊都唔係合理價
何況仲要搵神彈呢⋯⋯

純白騎士姬Saber 發表於 9-1-2018 08:46 AM
果2個人仔我唔信TT社唔翻出了
仲會連BODY 一齊出呢
吸引力有限

其實我係比佢個電鍍車身同透明車窗吸引到既~

多謝超多圖分享
呢隻最可惜嘅地方係少咗貨車頭可個別變人形-仁萊,當年G1版都可以反而今時今日呢隻卻冇咗,咁變基地(連貨車頭變)又有乜意思...仲令到隻頭領人仔變個頭再戴返頭盔呢下就已經冇乜意思
我如果冇認錯,超級仁萊個變形應該只係跟返Combiner Wars 隻馬格斯咁做,呢個應該就係點解貨車頭冇得獨立變人形嘅主要原因...
謝謝樓主好有心機拍晒成個變型過程!

呢隻仁萊的確係有唔少缺陷
可惜官方產品一直好少
所以見到呢set忍唔住入左