Toysdaily 玩具日報

查看: 12959|回復: 29

[分享討論] DX超合金魂 超力電磁俠 by CombattraV

千呼萬喚始出來嘅DX超力終於今日到手.................

呢隻係小弟其待已久嘅DX合金魂,啲Details嘢小弟就唔多講了因爲大家係網上已經有一啲完美嘅報告,我只想講作為舊合金fana嘅我,今次呢隻DX合金絕對無令到小弟失望,佢Size夠曬大,就算拍埋舊版DX亦有過之而無不及

覺得好掂
師兄,想問隻2號同3號機合體同分體時,容唔容易拆開?同會唔會刮花呢?
初睇片唔鍾意啲聲效,但到自己玩嗰陣就好High:DD
我昨晚玩左成晚, 都發現以下問題:
>1號在合體後, 左右頭部擺動不能太多;
>2號合體後手沒有可動手指, 有點遺憾;
>4號機尾翼收起左之後, 蚊唔番出來;
>4號機左右兩舊紅色野, 一蚊就出來;
>4號機在分成戰機時, 尾上2個輪胎好難蚊出來;
>3號在合體後要裝上肚上大炸彈, 要分體後才可以取出燈色圓型蓋, 有點麻煩;
>5號在分體時放在架上, 由於是磁石合體, 會有一條GAP 出來, 磁石不緊合.
CombattraV兄 果然係 超力 迷 {:1_377:}

我都好想玩 超力 呀 ... 但我果盒未到 ... 只好玩 ....
馬仔 發表於 29-12-2017 09:44 AM
>2號合體後手沒有可動手指, 有點遺 ...

4號機如有玩開DX要塞機嘅都唔係問題,我都覺呢次有晒條件俾佢造可動手都唔造真可惜:unhappy:

係呀:love:.............................Thx Ching
果五隻機獨立擺都好正
roywong816 發表於 29-12-2017 07:47 AM
師兄,想問隻2號同3號機合體同分體時,容唔容易拆開?同會唔會刮花呢?

暫時未分返開, 到時再話比師兄你知
wwwkcc 發表於 29-12-2017 09:09 AM
初睇片唔鍾意啲聲效,但到自己玩嗰陣就好High

我重未入電呀, 今晚試下:64:
馬仔 發表於 29-12-2017 09:44 AM
>2號合體後手沒有可動手指, 有點遺 ...

多謝馬兄comment.....................:64:
CombattraV 發表於 29-12-2017 11:17 AM
我重未入電呀, 今晚試下

入電池定電芯呀?

電池 同 電芯 都有,佢本身跟埋。

V 大,我都話你12月入埋既best buy 11 啦

我仲等緊你同 Popy 大版/細版同企既經典圖呀{:1_203:}
YouTube 找到的