Toysdaily 玩具日報

查看: 12101|回復: 10

[個人收藏] SHF JL Version Wonder Woman

可能我等左一隻電影版神奇女俠figure好耐,忍唔住即刻要影返D相, 電影版神奇女俠figure我之前只買過Mattel出果一隻,但果隻買到返黎之後我真係覺得有D浪費金錢,Hottoys我亦一路無訂,除左個樣似唔似問題之外,我唔鍾意包膠body,所以決定唔買,而呢一隻SHF早前睇官方圖片的確係無諗過買,但見出左貨後有D師兄影出黎,我又覺得幾ok,所以就即刻出去親身睇下實物, 唔錯0既就買番隻玩,不過有樣野係唔可以否定,Bandai造0既關節的確係最好玩最完善,Mafex關節上是始終都係差D,但自己覺得將條眉顔色加深後個樣似左好多,其實可能再加多少少唇色會仲好D,另一個頭雕麻麻,有可能係上色關係,整體拉勻自己暫時算係好滿意,最後就等Mezco果隻,到時睇下邊隻靚D!

師兄搞一搞,好好多,立即靚左{:1_377:}
謝謝大大的分享
重塗後正好多喎!我都想搞不過冇技術驚越搞越衰!
認同樓主,我都唔喜包膠,所以加多舊,多件袍,一爆即用黎遮醜
其實頭雕似已經加左好多分,自己加少少陰影應該會更靚

幫佢化埋個妝~~~

面相幾好。以SHF來講出得幾好
見到面書好多玩家畫眉同上返唇膏即時靚女返哂!
噉樣似好多, 如果 Bandai 做埋依 part 會加多幾錢呢?
睇官圖一直都覺得非常唔似GAL Gadot本人,直情覺得係第二個。不過咁多CHING分享過之後又覺得唔係真係咁差。
今日在下都低價入手,攞住實物發覺其實有幾個角度係似,不過唔知點解BANDAI係要映啲唔似嘅角度。

低角度影暫時覺得最似,另外敗响眼眉太淺、嘴唔夠紅、兩頰陰影唔夠。
在下試著用PS執一執,執到滿意先執件實物,始終#XX大元,執衰咗就大鑊。
請CHING們比啲意見點執好最好。