Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] [Build創動重塗part5] Kamen Rider Cross-Z

睇住作為搞笑角色的龍我,一直成長最後
變成Cross-Z,應該係很感人的進化史?:DD

然而 Dragon + Lock = Best Match ~
喻為[封印之幻星!鑰匙龍!]但由於此力量與龍我
有極高相性,所以build短時間便會無法控制。

右手顯現了Dragon Form的力量,
出拳時帶有龍的氣息,像蒼炎般打向敵人。

左手則顯現Lock Form的力量,
能製造出多條鐵鏈將敵人鎖住。

然而龍我可單體使用Dragon Bottle變成
Cross-Z,喻為[覺醒中燃燒!迫近之龍!]
可能因為有著甲,感覺比Build還帥:shiny:

而且Cross-Z能將Bottle裏的龍虛擬實體化
並共同戰鬥,可惜我冇呢類特效件沒法重現:cool:

專用的劍型武器Beat Closer,除了近攻,
還能放出像光波紋的特殊衝擊斬。

但由於Dragon Bottle只得一個,
所以基本上也不會有[雙龍出海]的情況出現:$

然而因為初次出場必定無敵的定律,
所以Night Rogue就像沙包般被打到飛起{:1_374:}

可惜Cross-Z還是帥不過幾集,之後對上
Blood Stalk便被秒打得解除變身{:1_225:}
Build在背後偷笑~果然只是個肌肉笨蛋:(

如對LoveLive或其他機械模型系列有興趣,
亦歡迎到我個人FB和Blog參觀=w=

http://howard8013.blogspot.hk/

第3輯我還未買到,零食是否不會入?
超正, 立眼睇仲以為係SHF~{:1_377:}
Lawchee 發表於 16-12-2017 07:34 AM
第3輯我還未買到,零食是否不會入?

香港好似係早幾日(13號)先有貨,我都係嗰日先見到米青品話到貨,0食應該要再等吓(尤其而家臨近聖誕,間0食唔夠大嘅分分鐘收起晒啲食玩唔賣住)
lagann 發表於 16-12-2017 11:08 AM
香港好似係早幾日(13號)先有貨,我都係嗰日先見到米青品話到貨,0食應該要再等吓(尤其而家臨近聖誕,間0 ...

零食也不是間間有,
一向有果幾間早已長期比人捕住=_=
mf_c2000 發表於 16-12-2017 11:04 AM
超正, 立眼睇仲以為係SHF~

多謝,不過SHF始終靚d,
淨係個複眼都已打敗我o(︶︿︶)o