Toysdaily 玩具日報

查看: 45128|回復: 76

[新品消息] HGUC 1/144 RMS-117 GALBALDYβ 哥邦迪β

http://hobby.dengeki.com/event/496127/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
等到啦等到啦
唔知點解呢隻之前硬係被無視,Marasai,Hizack果啲已經HG完再MG啦
係參考出品
未確實
ilikeredheads 發表於 8-12-2017 11:13 AM
係參考出品
未確實

呢隻哥邦敵完成度好高,商品化機會好大

ZZ嘅左勇士,右武士,出限定指日可待!!
睇個外形好似唔多跟設定肥厚咗唔小, 呢隻我覺得應該會出因為差小小 HGUC Z 機體就可以全部出齊:78:
呢隻如果出到,ZZ Gundam面AMX-117LR Gaz-LR應該都會出
williamhychan 發表於 9-12-2017 12:33 PM
呢隻如果出到,ZZ Gundam面AMX-117LR Gaz-LR應該都會出

出魂限多,仲可以出兩次
keroro-1972 發表於 9-12-2017 07:19 AM
睇個外形好似唔多跟設定肥厚咗唔小, 呢隻我覺得應該會出因為差小小 HGUC Z 機體就可以全部出齊 ...

身形算 ok 的,係個頭大啲
keroro-1972 發表於 9-12-2017 07:19 AM
睇個外形好似唔多跟設定肥厚咗唔小, 呢隻我覺得應該會出因為差小小 HGUC Z 機體就可以全部出齊 ...

同意師兄見解,B社咁鍾意將D舊機體拉長瘦身,呢隻反而變肥矮,特別係個頭,好似壓扁咗,
真係有D奇怪!不過B社肯出絕對係好事,因為AMX-117L/R終於有望重見天日了!到時真係魂限都照入啊!
等左N年才出, 可能對呢隻無乜信心.
THOUTHER 發表於 9-12-2017 01:42 PM
同意師兄見解,B社咁鍾意將D舊機體拉長瘦身,呢隻反而變肥矮,特別係個頭,好似壓扁咗,
真係有D奇怪!不 ...

好似只差猩猩怪, 獵犬同重高 MK. II
素組王 發表於 9-12-2017 12:55 PM
身形算 ok 的,係個頭大啲

其實舊版 1/100 個比例出得好好, 我當年入咗隻砌到一半冇理但條屍體仲喺度, 冇咁肥厚似足設定不過活動能力就真係算把啦, 亦因為想改先停手結果冇咗件事。:45:
keroro-1972 發表於 9-12-2017 05:56 PM
其實舊版 1/100 個比例出得好好, 我當年入咗隻砌到一半冇理但條屍體仲喺度, 冇咁肥厚似足設定不過活動能 ...

當年 1/100 比例相當靚,我仲記得買咗 $30, 好貴!

今次新模最失敗係個頭,越睇個頭就越覺得似 ANGRY BIRD 咁.....   
希望改下個頭先正式推出。