Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: roger528

潮界玩具:流亡烏拉圭20年 絕密tomica現身

好似係升值多於炒. 同古董一樣. 無乜問題.

有無人會買股票之後, 多年後升到澎澎聲, 但因為自己唔係炒, 所以用原價放比同好們?
抄鬼到咩,就算你日本製都好,今次個數量咁大,好似復刻版黃金俠咁,d貨水浸咁多,咪又係逃不過插水,有好多人買玩具儲未必因為件玩具好玩或出得靚,係因為件貨是罕有,有升值潛力,呢類玩家的數量絕對唔少,俾著我自已見到玩具舖某隻貨堆到成座山咁或者間間都有,類似近期的sic 38及復刻黃金俠,即使有d意欲想買,但諗深一層,件玩具咁多貨,價錢將易跌難升,遲下先算啦!所以我諗佢今次賴野的成數甚高!
不過睇佢個款都係似做出口多加喇!
原文章由 亞寶.尼爾 於 6-6-2007 10:33 發表
好似係升值多於炒. 同古董一樣. 無乜問題.

有無人會買股票之後, 多年後升到澎澎聲, 但因為自己唔係炒, 所以用原價放比同好們?

呢度應該只有少數人明呢樣野~~ :ar:
原文章由 mcdulldull2 於 6-6-2007 10:39 發表
抄鬼到咩,就算你日本製都好,今次個數量咁大,好似復刻版黃金俠咁,d貨水浸咁多,咪又係逃不過插水,有好多人買玩具儲未必因為件玩具好玩或出得靚,係因為件貨是罕有,有升值潛力,呢類玩家的數量絕對唔少,俾著 ...

基本上佢唔駛賣街客. 佢成LOT貨SHIP返日本都夠~
永遠都係講件玩具值幾$幾$~~~