Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Mattel Justice League電影系列figure

大家好,

都好耐無買玩具, 今次是快將於11月上映的justice league 電影, 由mattel出的 figure. 當然mattel同日系廠比較之下, 質素上未必有得比, 但我自己心態上都認為佢價錢都幾抵玩(唔洗兩舊水一隻), 而且設計上都幾"安全", 就算比仔玩都唔怕有細小配件跌出來, 可以放心比小朋友玩 (有d相都係我個仔影的), 所以好多時都依然會選擇mattel. 不過換句話說其實真係喜歡的話, 其實咩牌子都會買~

外盒:

BAF是電影中的反派角色steppenwolf, 至於佢出場有幾多, 實力有幾勁就真係要睇完戲才知了

batman, 感覺上比較普通, 唔算太特別, 不過同上set BvS比較, 今次用了皮cape.

superman, 感覺上出了咁多隻都係唔似的 XD

wonder woman, 大致上同上一隻一樣:

Cycborg, 一開始最睇唔好係佢, 不過figure來說佢都幾靚, 算是有驚喜之作

手有配件可以換成炮(唔知有無裝錯?)

Aquaman: 成件衫好detail, 人樣都唔差

最後一個是flash, 可能好多人唔喜歡電影版的設計, 不過我自己又覺得OK, "裝甲版"都幾型, 所以SHF出我都應該會買. (另外我個仔除了batman同ironman, 第3個講得出佢個名的角色就係flash~)

大合照, 可以見到steppenwolf比起其他人真係高好多~~

謝謝收看~
只有Batman同Flash有肚腩關節⋯⋯:67:
很詳細的介紹, 感覺最正是BATMAN, 特別是"披風", 謝謝樓主的分享{:1_377:}
Steppenwolf 最掂!!
歐叉獅子 發表於 18-9-2017 01:07 AM
很詳細的介紹, 感覺最正是BATMAN, 特別是"披風", 謝謝樓主的分享

我本身是batman fans, 不過今次我認為aquaman 同flash最正, 感覺好detail. batman就比較簡單. cape其實有時我反而喜歡"硬膠", 因為可以成個"形"整出來, 但布好多時就只係"一塊"咁, 無咩立體感.

呢隻BAF真的不錯~~ 我本身唔太喜歡奸角都覺得好型~