Toysdaily 玩具日報

查看: 13033|回復: 14

[詢問] 買千值鍊定GX-13R超獸機神好?

已有GX-13初版,但受潮金屬PART有锈漬,原想買10月再版約二千樓下. 但見千值鍊都好靚下約二千七,各位CHING點睇?:45:
合金魂同千值練 既 超獸 真係各有各好。
千值練 shoulder 有機會爛。不過可以找神人「換」一個合金版 shoulder。
其實如果真係好鐘意超獸的話就兩隻都應該買, 呢兩隻暫時係超獸產品中既代表

其實笨大呢啲小改加價番出做法真係唔值得支持, 天烕同超獸已經咁多年都應該直接出2.0啦, 講真呢兩隻合金本身都出得唔完美可以改既地方大把。 {:1_372:}
千值只要加D錢改成合金關節,就完勝B記。
我是心裏想買千值練的,但真實是直接買合金魂來肯定自己的決定是對的。:38:
我都有初版, 有入千記, 真係各有各好
千記大合體真係無得輸:D
合金魂整體可玩度同各型態既外型都平均令人滿意{:1_377:}

不過, 依家過左咁耐先後追千記有點風險. 唔好以為千記售後真係好好:what:
PatricKwok 發表於 18-9-2017 09:07 AM
我都有初版, 有入千記, 真係各有各好
千記大合體真係無得輸
合金魂整體可玩度同各型態既外型都平均令人滿 ...

如果有舊, 就不如買千值, 千值擺POST堅型, 不過肩位問題要預左, 有機會爛, 不過其實好小心好小心咁睇清清楚楚個位來轉, 應該問題不大, 但裂就無辨法...............
利申︰有千記版,無合金魂,已訂10月GX-13R。
建議︰合金魂GX-13R

千記既舊產品(半年以上)唔包保養維修,二手貨風險太大,隻野出名易爛,唔係太搏得過。
請問如何購買合金改件?
lukyuet 發表於 17-9-2017 09:39 PM
千值只要加D錢改成合金關節,就完勝B記。

請問如何購買合金改件?
千記 的新配色 (限定版)好像是加強了肩關節強度,但效果就要問問有買此版的師兄了.
pet2005 發表於 18-9-2017 01:02 PM
請問如何購買合金改件?

無得就咁買, 要拿去被人維修! {:1_220:}
可變戰士 發表於 18-9-2017 11:24 PM
無得就咁買, 要拿去被人維修!

我其實都想買件件自己改, 但好似要成件寄過去, 有D風險.
馬仔 發表於 19-9-2017 05:54 PM
我其實都想買件件自己改, 但好似要成件寄過去, 有D風險.

只係拆出左右肩膀, 前臂都唔需要的! :^

當然運送都要承擔風險, 最重要係佢都無時間幫你整! :(