Toysdaily 玩具日報

查看: 13412|回復: 20

[GUNDAM] 【老模時代0087】1/144 Weapons for Mobile Suit

這套武器配件包主要提供Z系機體用
MkII Hi-Zack 力奇戴亞斯 姆歷沙
當中Hi-Zack有五款

順便分享下Hi-Zack:36:
膠原色暗綠雖然同設定有色差
但好鬼正呢

全塗裝Hi-Zack+咗Ewac-Zack可動手指

背包好早就黏死
所以裝唔到彈匣。。。

高渣我仲未入.

舊版雷姆還有家中, 砌過二隻了.
暗綠色高渣又幾特別, 買埋武器SET, 擺POSE變化又多了, NICE{:1_377:}

謝謝大大的分享
ray1849 發表於 1-9-2017 12:20 AM
高渣我仲未入.

舊版雷姆還有家中, 砌過二隻了.

下次入囉

肥跪全線膠達模25%off做到今日咋
三和有時都會揾到

HGUC唔貴
猫店都係5草~5草+
係抵玩架
記得入埋2草武器包
入多無妨 以備不時之需
就算冇老模HGUC總會用得著
HI-ZACK專用腰間外掛彈匣想forHGUC用
就要將托架個孔執大佢
老模版的話只好落膠水黏死了

歐叉獅子 發表於 1-9-2017 12:49 AM
暗綠色高渣又幾特別, 買埋武器SET, 擺POSE變化又多了, NICE

謝謝大大的分享 ...

老模擺pose都算多了
翻睇Z片Hi-Zack只係砲灰機來咋
離唔切有大動作就被敵方光線鎗打爆

凡事有例外
尊尼機Hi-Zack唔弱
經常找嘉美尤MKII麻煩
纒繞戰法好精釆{:1_377:}

agree  發表於 1-9-2017 01:11 AM

尊尼好煩。。:@

Z GUNDAM咁多角色, 最不喜歡尊尼  發表於 1-9-2017 08:45 AM
呢種武器SET 0079元祖高達和V高達1/144系列都有出過,小弟都入咗兩盒V高達1/144系列武器SET,由手槍仔到光束火箭炮都有!
其實小弟覺得武器SET這意念很好,不但同系列同比例的各款機體可用,甚至相近比例的MIA系列機體也可用,而且也沒有太大違和感,
玩法從此多變,而家HGUC系列反而唔出呢類武器SET實在可惜!
純白騎士姬Saber 發表於 3-9-2017 10:45 PM
http://www.1999.co.jp/eng/10159746
http://www.1999.co.jp/eng/10159755
http://www.1999.co.jp/eng/ ...

:38: 感覺有啲搶既感覺啊

yes 又唔係必需既 01~10號裡面值得買既....唔多.......  發表於 4-9-2017 10:16 AM
純白騎士姬Saber 發表於 3-9-2017 10:45 PM
http://www.1999.co.jp/eng/10159746
http://www.1999.co.jp/eng/10159755
http://www.1999.co.jp/eng/ ...

呢幾SET武器小弟見過,但不知原來是給HGUC模型使用的,多謝師兄指正!
但HGUC呢幾SET武器應該不及舊模武器SET來得經濟實惠吧!

舊武器係比較實,新果堆融入寫實軍事風加加減減反而適合合  發表於 4-9-2017 09:59 AM
[size=13.3333330154419px]1/144 System Weapon 001~010
[size=13.3333330154419px]有加強配件算係常規兵器的強化版
[size=13.3333330154419px]玩法加加減減自組自創的意念很好
[size=13.3333330154419px]外掛的座其實可有可冇出得好"法國大餐"(多舊魚)
[size=13.3333330154419px]硬要附帶所以定價多數一魚內
[size=13.3333330154419px]比美一盒HGUC1/144 Ms了!
[size=13.3333330154419px]以常規裝備昇級+手型+硬食外掛武器座檯當然係搶$啦
[size=13.3333330154419px]所以系列維持到唔出現變改  繼續蒙混販售!
[size=13.3333330154419px]

THOUTHER 發表於 4-9-2017 01:41 AM
呢幾SET武器小弟見過,但不知原來是給HGUC模型使用的,多謝師兄指正!
但HGUC呢幾SET武器應該不及舊模武 ...

舊武器係比較實惠又務實啦
新果堆融入寫實軍事風可加可減砌出的
變種鎗反而適合追求玩出個性的愛好者

最近執野找返出來,90年代買的, 當時正值幾款HCM再販推出市場,買完HCM再販後,為了補完高達MK2和高渣而買埋武器,

HCM高渣跟的斧頭(左手)比武器set把斧頭(右手)細一截

redfish 發表於 10-1-2020 04:56 PM
最近執野找返出來,90年代買的, 當時正值幾款HCM再販推出市場,買完HCM再販後,為了補完高達MK2和高渣而買 ...

{:1_377:}

原來HCM可以兼容
呢set武器包好正呀
純白騎士姬Saber 發表於 1-9-2017 12:55 AM
下次入囉

肥跪全線膠達模25%off做到今日咋

唉!肥趣全線高達75% last day今日才講?!