Toysdaily 玩具日報

查看: 20717|回復: 27

[分享討論] 現時點多左LEGO店之後唔好行!

俾D賣LEGO店炒高D舖位,又擺出黎賣阻街,又多左D細路走來走去,搞到好似街市咁.賣日本玩具的巳漸漸減少!
鬼叫大陸有市咩
通道堆塞滿人,
最on 9. 抽起人物公仔炒,
最垃圾
完全認同,宜家現時點已經無左以前現時點果種味道

D LEGO擺晒出黎,D 父母同D 細路仔企係附近唔知做乜塞住晒

以前多元化,宜家執左好多,LEGO就愈開愈多
舖位租金個人認為係因為業主而唔係因為LEGO店......
Squall 發表於 31-8-2017 10:29 AM
舖位租金個人認為係因為業主而唔係因為LEGO店......

yes..絕對係....邊會有租客抄高自已個鋪位....
ins pt 賣 LEGO 唔係今年既新鮮事 wor ...
另外近年既 日本玩具 亦不是隻隻都好賣 ... :oh:
其實現時點唔多唔少都係Lego帶旺番,早幾年真係幾靜下
只係走廊多人,舖頭內無乜人。唔計lego
買玩具又唔係買感覺,我又冇乜所謂,以買家角度,主要都係週圍格下價,邊間好價幫襯邊間,如果間間一樣,多數去信和兩間大鋪,貪佢貨量多,可以揀盒"個盒"靚仔 d
我冇玩開 lego, 但都有平平哋間中買下有興趣的 mini figure, 對我呢 d 喜歡玩具的人,就算唔買,都會望下 lego 有 d 咩幾吸引的產品,望下都開心
細路行玩具商場有咩問題?咁有型,自己開間舖入哂所有貨自己玩啦。個場靜又小鬼,個場旺又小鬼。

{:2_300:}不用到旺角啦---
本人全屋大小事物晨早已網上購物了!
什麼xbay,日本大小網站,x寶網等都買個不亦樂乎啦~

去到旺角和人逼...又被人斬一頸血...行足一整天也找不到心儀物品.....
交通費又只漲冇落....的士司機又趕人下車....
空氣又污染.......又大量傭工霸地......
又斬人又打架.........電梯又故障奪命......
又沒有日本美少女出沒......污煙瘴氣.........
還去的話有何意義呢?
{:2_320:}
現時點真係齋行好少買野, 更冇買lego.......
現時點買日本玩具係貴過信和,又出得慢過信和,我不嬲都唔係果度買
seldom walk now
many A goods