Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 令人印象深刻的閒角 --- SHF 立巴

我剩係想佢快d出布歐比我
Thanks pics pal 比較悟空比達有新意得多。

出埋基利特戰隊就正!
cheang666 發表於 31-8-2017 01:43 AM
我剩係想佢快d出布歐比我

布歐篇最差, 劇情完全冇印象.......
哩D閒角笨大反而比心機整得好過主角…
呢隻立巴真係幾重手,整體來講都算有水準之作,希望B社可以出多D其他角色,唔好出來出去都係四大撒亞人那麼悶!
單係劇場版已有一大堆角色可以出,小弟最想佢出古拉+金屬古拉、13號、14號、15號!
其實呢隻立巴只要換個悟空頭上去,再改一下顏色就已經相當似達列斯(ターレス)(「地球爭霸戰」個大奸角)了!
THOUTHER 發表於 2-9-2017 04:31 PM
呢隻立巴真係幾重手,整體來講都算有水準之作,希望B社可以出多D其他角色,唔好出來出去都係四大撒亞人那麼 ...

劇場版角色完全冇印象......Thouther兄可以講哂所有名字, 太利害了
不過之後又出黑悟空……好悶。
avengers2012 發表於 2-9-2017 05:20 PM
劇場版角色完全冇印象......Thouther兄可以講哂所有名字, 太利害了

師兄過獎了!其實係因為呢D劇場版角色的外型設定實在出色,所以印象特別深!
退一步來講,就算唔出劇場版角色,單係菲利手下已經有排出,
例如杜利安、薩波、喬伊(キュイ)、傑紐特戰隊,仲有一大堆不知名的外星嘍囉,
如果用比達和立巴呢兩個模來改要出可能相對容易。
再退一步來講,既然B社咁鍾意翻用悟空個頭,點解唔出悟空個老豆巴拉庫(バーダック)?
THOUTHER 發表於 2-9-2017 07:10 PM
師兄過獎了!其實係因為呢D劇場版角色的外型設定實在出色,所以印象特別深!
退一步來講,就算唔出劇場版 ...
悟空老豆一定出, 仲要分兩次都似
講真, 佢出晒劇場版D奸角我真係買晒都似

古拉變身版, 金屬古拉, 普通古拉三版本出晒我實買

呢隻立巴一公布果時已經即訂, 果然冇失望

希望佢唔好再成日出果幾仔爺同合體版就好了
THOUTHER 發表於 2-9-2017 07:10 PM

佢肯出晒菲利班手下同佢頭3個形態我已心足了, 明明個身體已開發左係改少少SIZE已可出十隻左右

如果真係出傑紐特戰隊就正  發表於 6-9-2017 05:07 PM

唔知有冇機會出拿迪斯,同立巴出黎時一樣都係好強好震撼
但係漫畫入面只係過客,永遠冇得復活同變超級撒亞人
相好正, 但呢隻悟飯係可以殺曬呢班人....................

因為會先放在掌動和模型出先