Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Transformers Masterpiece Movie Series MPM-3 Bumblebee

美版變形金剛masterpiece movie series MPM-3 大皇蜂. 如照number睇應該係呢個系列既第四件產品而第三件徐大皇蜂, 但奇怪在上網都揾唔到MPM-1同MPM-2既資料. 講番呢隻嘢應該用變形金剛玩具第一套電影版既造型而型作. 而只計可孌形既大皇蜂嚟睇呢隻應該係最忠於呈現返大皇家蜂既機械人形態. 其實睇過電影都知根本電影果種變形系統玩具根本造唔到, 呢隻可以話係神還原. 仲有今已次所有武器同配件係車形同機械人形態都可換全數收納. 而今次我係完全放棄説明書, 因為完全睇唔到明, 好彩呢個世界有Youtube, 睇住video嚟變. 好多人話會等日版, 不過我完全唔知日版同呢隻行貨美版有乜分別, 不過日版啱啱出來咗. 總括可動算高, 仲有今已次唔駛換頭已可做到開囗同帶咗口罩既戰鬥形態, 仲有將大皇蜂呈現戰鬥時既手大炮完全唔拆手腕.

呢兩隻擺叉腰pose都幾型,係份說明書會令人不停爆粗。
MPM-3 Bumblebee設計師大西裕弥訪問

https://www.gmjapan.co.jp/mailmag/chevrolet/2017-jun2/
腰可動?            

有限度的郁動
支持, 我兩隻都有買. 原來支炮可以放係個背部.

之前玩MP系列, 我都會上Youtube看看如何變形, 因為有時對說明書的一些步驟會有點懷疑,看待完片會安心些

這款成品完成度很高, 謝謝大大的圖片介紹和分享{:1_377:}