Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Transformers Masterpiece Movie Series MPM-4 Optimus Prime

美版變形金剛masterpiece movie series MPM-4 柯栢文.  如照number睇應該係呢個系列既第四件產品而第三件徐大皇蜂, 但奇怪在上網都揾唔到MPM-1同MPM-2既資料.  講番呢隻嘢應該用變形金剛玩具第一套電影版既造型而型作.  而只計可孌形既柯栢文嚟睇呢隻應該係最忠於呈現返柯栢文既機械人形態.  佢既背部亦都修得好靚, 唔似其他好似孭咗個背包上身, 其實睇過電影都知根本電影果種變形系統玩具根本造唔到, 呢隻可以話係神還原.  今次都有樣好, 佢同卜人往既Leader class既柯栢文玩具差唔多高. 但個盒唔太大.  仲有今已次所有武器同配件係車形同機械人形態都可換全數收納.  而今次我係完全放棄説明書, 因為完全睇唔到明, 好彩呢個世界有Youtube, 睇住video嚟變.  係變車時d夾囗十分難梭, 所以貨櫃車車頭部份有d夾口夾唔實, 返而變機械人形態較易.  仲有QC有人代改進, 我個隻有-邊倒後鏡無上色, 仲有一個鏕好鬆.  仲有如果有MP-04, MP-04個貨櫃可俾佢用.  好多人話會等日版, 不過我完全唔知日版同呢隻行貨美版有乜分別.  總括可動算高, 爆地都做到, 因不知不覺間爆地成長可動性其中一個指標. 仲有今已次唔駛換頭已可做善事到開囗同帶咗口罩既戰鬥形態.

為什麼玩具的合金部分不加在關節上?
Nashlam 發表於 27-8-2017 02:45 PM
為什麼玩具的合金部分不加在關節上?

可能要做跳齒

多謝分享美圖. 呢隻文哥我覺得出得幾好, 係變形方面一時間接受唔到姐. 車同人型都好靘, 人型企得好穩吓, 比阿B企得穩好多. BTW, 師兄你把劍邊榭入手?
stockholder 發表於 30-8-2017 10:29 AM
多謝分享美圖. 呢隻文哥我覺得出得幾好, 係變形方面一時間接受唔到姐. 車同人型都好靘, 人型企得好穩吓, 比 ...

把劍係TLK-15