Toysdaily 玩具日報

查看: 6459|回復: 10

[玩具報告] Super Robot VINART Daltanious (金毛獅王)搪膠玩具

上年年尾在展覽會看見這款金毛獅王搪膠實物, 便被舉劍造型而吸引, 因此便膽粗粗地訂購一隻, 亦是本人第一隻搪膠玩具

近日終於收到貨物, 急不及待地立即把玩和拍照, 以下立即去相
包裝設計簡潔, 很有復古味道
開盒後, 發現包裝方法似S.I.C.

頭部上色OK啦{:1_377:}
拆盒第一件事是換握劍型態
招牌舉劍姿勢
握拳姿勢亦不錯

這隻金毛獅王, 容易擺出有型POSE, 不過亦花了少少時間掌握如何雙手揸劍. 此搪膠玩具對本人而言,相當不俗
d 個好似會出一系列,會唔會買埋之後果 d 呢 ?? :^
Vince 發表於 9-8-2017 05:17 PM
d 個好似會出一系列,會唔會買埋之後果 d 呢 ??

超級系機械人, 對金毛獅王有份情意結
至於之後果D, 呢一刻真係唔知會否全入手{:1_372:}
到時再算:p

呢個角度嘅身形好似 權力的遊戲嘅Tyrion Lannister.........
師兄幾錢左右入手?
Guts 發表於 9-8-2017 05:35 PM
呢個角度嘅身形好似 權力的遊戲嘅Tyrion Lannister.........
師兄幾錢左右入手?
...

果時係展覽會訂, 忘記了幾錢訂金, 尾數就係$4XX:!
唔喜歡這些不倫不類 size 的玩具 (個人喜好)
toylover 發表於 9-8-2017 07:08 PM
唔喜歡這些不倫不類 size 的玩具 (個人喜好)

鹹魚青菜 各有所愛{:1_374:}
歐叉獅子 發表於 9-8-2017 05:50 PM
果時係展覽會訂, 忘記了幾錢訂金, 尾數就係$4XX

4XX , 訂金一般100啦, 都成6舊水一隻空心搪膠公仔.......真係接受唔到搪膠D價.....

當時物3,4十年前嘅古董大膠我可以明白古董價, 但現今出品就真心覺得亂來的價
Guts 發表於 10-8-2017 11:11 AM
4XX , 訂金一般100啦, 都成6舊水一隻空心搪膠公仔.......真係接受唔到搪膠D價.....

當時物3,4十年前嘅古 ...

4,5百唔算亂來,日本出的都係呢個價...3千幾蚊果d大膠先叫亂來...
為何不給太歲簽名?{:1_218:}

你估我唔想:49: