Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: newnov

[玩具攝影] 千值練------天威勇者

Thanks pics pal enjoy it.
剩睇頭我覺得哩隻型過39

唔計佢唔跟原注同拆件,,,,係好過合金魂,我係動漫節見到隻 GX-39R,,,,無敵鐵甲人個比例怪到呢~~~好心入面件假狗身軀整得好DD啦,手臂空空好唔實在,,,,,,我反覆睇咗幾次都係接受唔到{:1_204:}
zerokit 發表於 3-8-2017 01:07 AM
講真,好多人係唔識玩呢隻野,扭咗成晚都冇爛冇跌件

Ching, 睇黎係專業玩具高手。 玩具咁易俾玩家整爛既玩具,真係多啱大眾人士。
我見樓主最後都無合埋所有甲,是否怕整花?
馬仔 發表於 3-8-2017 09:15 PM
我見樓主最後都無合埋所有甲,是否怕整花?

因為要折膊頭,好似要折埋拳頭,比較煩所以唔合了,
同埋都三隻一齊display,合黎無咩用。玩下不同拳頭同武器仲好,佢唔同手造型都好靚,
唔買都買左,欣賞下佢好野算了,
缺點係有,不過個人黎講唔覺太嚴重,其實佢全身都幾多合金,
整體係輕少少,不過佢腳掌既合金相對重左,令佢可以做到屈膝拗腰動作,幾難得下,
膊頭同手要換先合到體,不過因為佢膊頭同手設計唔想整到好似合金魂咁怪,
雙手關節因此可以做到比較有型既動作,
合金魂個隻點扭動作都係唔到位的,要你從低處望上去先覺得順眼少少,
金屬感太重,唔明點解要用啞色銀,不過整體都算順眼,
比較易花,個人就無所謂,因為不嬲唔想就住就住玩咁痛苦,所以都有少少花無咩所謂

如果訂左千值又後悔,想自己好過一點的c hing 們,可以睇下GX 39R 的 tamashii 網官圖,
比較之下,係完全唔同風格的合金,好好享受下千值呢隻吧, 合金魂個隻如果價錢合適我都可能買埋

newnov 發表於 4-8-2017 06:53 AM
因為要折膊頭,好似要折埋拳頭,比較煩所以唔合了,
同埋都三隻一齊display,合黎無咩用。玩下不同拳頭同 ...

你試下合一次體, 目標是要把全部蓋合埋而唔花, 你試一次就知我點解小得咁勁,

同埋倍功夫在未3合一時拿住把劍, 隻手腕自動轉你就知.

阿龍同劍龍個頭位合體時真係有問題既, 佢做得太fit, 你要拉前個小腹, dup低哂個頭至啱啱合到。 我諗佢係想成隻嘢做得細舊啲, 貼身啲少啲虛位所以攪到咁, 合金魂果隻係比較多虛位的, 所以佢出嚟手粗腳粗, 不過都可以當另一造型咁睇。
我同你地玩法唔同, 我一係唔合, 合咗就唔拆, 所以花唔花我唔太在意, 但最易花應該係個頭頂...黑色海綿就真唔知擺得耐會唔會甩色同溶喇, 想錫住玩既都係合完拎番出嚟好啲。 合金魂仲有樣幾好既係佢送多個黑色素體你放入功夫漢度, 咁唔合分開玩都冇咁空虛咁。

買千值主要都係因為造型唔同, 講真咁既合體設計就預咗冇高可動, 同埋千值一向唔係出合金, 大倍份都全膠產品, 點解仲有人話冇合金? 要玩重手既唔駛諗一定笨大!

市場上賣設計既嘢好多時都好貴, 但貴既嘢又唔代表實用同多人鐘意, 所以都係要睇多啲資料至出手好啲。

上星期攞左貨,昨晚拆左箱,真心覺得正。bandai 合體鬆,但我鐘意千值呢隻囉,人地合體後係穩穩陣陣的。今時今日既技術,仲係度用外形就合體,做大虛位就合體,已經落後了吧......
馬仔 發表於 4-8-2017 09:03 AM
你試下合一次體, 目標是要把全部蓋合埋而唔花, 你試一次就知我點解小得咁勁,

同埋倍功夫在未3合一時拿 ...

我覺得會花,費事了,同埋最主要係三隻 display ,無必要合體,
因為佢唔似合金魂咁個手瓜位留有個大空隙
newnov 發表於 4-8-2017 05:49 PM
我覺得會花,費事了,同埋最主要係三隻 display ,無必要合體,
因為佢唔似合金魂咁個手瓜位留有個大空隙 ...

我無睇過動畫,但係買左千值,雖然未得閒玩但唔覺有大問題,

原本想入埋合金魂但就係肩到手臂果個空位令我放棄,

如果佢R版本有重新大改,變左無隙我都會入埋,可惜呀!
Thanks for nice n clear photo!
But 都係合金魂正d!