Toysdaily 玩具日報

查看: 11172|回復: 15

[活動展覽] Darknight 報導ACGHK 2017 Kids Logic & Playstation

影相前一晚才發現遺失相機電,臨急借機又沒補光燈,有什麼痛苦得過構圖perfect,人perfect 但ISO推太高/失焦/太暗... 要刪除許多美圖....

除HT http://figurehobbyclub.tw/forum/ ... 858&_dsign=bc5096e6,kids logic 和ps都setup得早,所以能拍更多作品~

Kids Logic 的三大雕像級產品也是我杯茶: 等了多了年的機甲創世紀,現在雕像化; 超時空要塞; 加賀12”可動人偶及喇叭戰車;

Playstation 4 當然是PR!

KIDS LOGIC
真的巨大~  的要塞~!

就這樣35年前日本首播... 時光飛逝啊~

要更多細節

少量其他相片: https://www.flickr.com/photos/13 ... 4/with/36218860805/
超智能方程式~ 加駕、座駕 (喇叭)
可惜展示時未有燈效,否則更精采。人偶若照動畫設定簡單平實不是問題,但若實物12”化,我更期望人偶和戰車加更多細節位會更佳。可能我用砌模型角度去評鑑未必最公道,但以模型友來說,人偶和車的細節有很多進步空間

展示時未有燈效很可惜

----

機甲創世紀
丟了她三幅相,真可惜。同上,以這Size的雕像,細節位若增加會更佳而姿勢可更突破War Machine的感覺~;

有時我的掙扎就是,若機體寫實,那人偶應否減少卡通化呢? 但去卡通化又失真了... 弔詭呢~

單以瞄準器,以模型友來說可加不少膠板、蝕刻片細節位

---

Playstation
不要問我為何沒影PR,PR難拍圖,要拍片的~

少量其他相片: https://www.flickr.com/photos/13 ... 4/with/36218860805/

Kids Logic在電玩展參展,支持下{:1_377:}

我都有買佢d transformers figure~
Thanks photos!!!! 期待高智能方程式1/6 主角車.....
如果有位的話...
每件都好有份量
takeshi 發表於 28-7-2017 10:23 PM
Thanks photos!!!! 期待高智能方程式1/6 主角車.....

我惗緊係未版權bandai無放手
sdexam 發表於 29-7-2017 12:54 AM
如果有位的話...
每件都好有份量

土地問題⋯⋯⋯⋯
艦橋真係正, 買不是問題, 但香港地有多少人有位放尾企? 最後可能又係入倉....
nela 發表於 29-7-2017 02:01 PM
艦橋真係正, 買不是問題, 但香港地有多少人有位放尾企? 最後可能又係入倉.... ...

我清過倉⋯ 怕怕了⋯⋯⋯⋯

只能留在2D和回憶中
heewing 發表於 29-7-2017 06:12 PM
如果有廠肯出1:6可變形機甲電單車就好了,一來figure同車體可做得更細緻,而且又唔算太佔空間 ...

我都覺得好奇怪,點解廠家捨易取難

雕像好蝦人放架喎

佢地重點係外國玩家..  發表於 29-7-2017 08:34 PM
darknight 發表於 29-7-2017 12:19 PM
我惗緊係未版權bandai無放手

我估應該傾緊掛,佢肯做過prototype出來...{:1_215:}
heewing 發表於 29-7-2017 06:12 PM
如果有廠肯出1:6可變形機甲電單車就好了,一來figure同車體可做得更細緻,而且又唔算太佔空間 ...

我都希望有廠出....:)
darknight 發表於 28-7-2017 08:43 PM
機甲創世紀
丟了她三幅相,真可惜。同上,以這Size的雕像,細節位若增加會更佳而姿勢可更突破War Machine的 ...

大師,ps4 的相片看不到!但連結就冇問題⋯⋯果然如某師兄所說,"萬綠叢中一點紅",而且很"紅",haha!:he:

這個POST 2樓加了相  發表於 4-8-2017 09:24 AM