Toysdaily 玩具日報

查看: 14409|回復: 21

[分享討論] 收藏 figure 既好方法?

係 日本人既 twitter 見到 ...
咁樣收 figure 對我地 d d 有 土地問題 既 玩具迷 黎講又幾 慳 位wor ... {:1_220:}

但 ... 點解我好似 聽到 勇者 係到 悲鳴 咁既 .... :(
咸旦超人名場面 "人間標本5・6"
HighLamb 發表於 26-7-2017 12:50 PM
咸旦超人名場面 "人間標本5・6"

:p
唔錯,不過香港咁濕熱,我諗拉鏈唔好拉哂會好D
放到人但配件要另行擺放,而家最麻煩就係安置啲配件
盒全掉?....
咁同放一個個盒有咩分別? 係就一個套放幾隻
garykuga 發表於 26-7-2017 01:27 PM
放到人但配件要另行擺放,而家最麻煩就係安置啲配件

配件都可以放晒入去啦, 仲方便玩添
佢咁放只是方便逐隻攞出來玩, 唔係用來 display
indy2123 發表於 27-7-2017 03:41 AM

放盒所有配件卡住晒入吸塑, 其實每次想攞出來玩下都幾大工程, 佢而家咁放一秒就可以攞出來玩, 玩完一秒又可以收返埋 (畀我會連所有配件都放埋入去)
indy2123 發表於 27-7-2017 03:41 AM

一盒玩具入面最佔空間係 吸索,d 個方法最小同你慳左半個盒位。
以前就用密實袋去裝figure或robot魂,發覺啲配件太大或細件容易整爛。所以而家改用保鮮盒(淘寶買的)去安放,robot魂一盒可以放兩隻(連配件)又易收藏及擺放 。
garykuga 發表於 27-7-2017 11:45 AM
以前就用密實袋去裝figure或robot魂,發覺啲配件太大或細件容易整爛。所以而家改用保鮮盒(淘寶買的)去安放 ...

保鮮盒 <= 偷運入景既貨可以暫放 雪櫃 .... {:1_377:} good idea
咁放係唔係因為喺地震後會易執拾 D ?
1/12 可以咁做姐. 1/6 就難好多.
stockholder 發表於 27-7-2017 12:43 PM
1/12 可以咁做姐. 1/6 就難好多.

儲 1/6 就 「精選後」放櫃 display la .... 我覺得應該咁 la ... {:1_218:}