Toysdaily 玩具日報

查看: 12855|回復: 16

[玩具報告] Marvel 電影最差角色 --- SHF Dr Strange

Dr Strange 小弟認為是 Marvel 電影內拍得最差的一套, 可媲美 Thor 及 Avengers 2, 原因是什麼, 看過電影應該會了解! 今次SHF又以魂限形式推出 Marvel 美玩角色, 價格又提高, 不過配件數量卻有所增加

玩具造型是主角正式成為 Dr Strange 的造型, 紅色斗篷加上藍色道袍, 身上配手頸鏈及飾物, 還原程度算是不錯, 可惜的是紅色斗篷不是布料, 不像TDK Batman般可以讓斗篷飄揚;  面相比真人更靚仔, 整體雕功仔細; 身高方面比想像中矮, 跟SHF Tony Stark 差不多高, 跟其他 Marvel 電影角色方在一起, 比例十分古怪!

頭, 頸, 胸, 腰和腳有齊 shf 基本關節, 下身道袍是軟膠製成, 沒阻礙腳可動性, 關節亦夠緊; 可惜足顆沒有接地關節, 分腿站立很不自然, 另外斗篷跟SHF Thor一樣, 是三片硬膠組成,  斗篷飄揚亦很不自然!  

上色沒有大問題, 大部份位置是注塑色, 只有面相, 道袍及小部分位置塗上顏色, 上色難度不高, 缺油, 剔花等問題亦沒有出現

配件方面有五對手腕及兩對魔法圓環, 配件數量不過不失

是這款玩具頭雕質素保持水準, 但缺點是足顆沒有接地關節及硬膠斗篷, , 玩具整體水準比其他 SHF Marvel  MOVIES系列差,  真的要有愛才考慮入手!

其實睇完套戲,我又唔覺得太差 ja ... 只不過近年睇太多 super hero 睇太多,佢冇乜驚喜咁 ja ...
雙腳接地如果唔係分太開都還可以

但係我果盒斗逢不知為何不可以左右拉開:44:
Vince 發表於 24-7-2017 11:36 AM
其實睇完套戲,我又唔覺得太差 ja ... 只不過近年睇太多 super hero 睇太多,佢冇乜驚喜咁 ja ...  ...

魔法版的ironman
應該話唔想太博
用返最安全的formula
因為第一集又係唔出名的角色,所以咁都正常
marvel宜家應該第二集先會玩博d
第一集好似CA1咁介紹個角色就算
都唔明點解男主角咁醜
JOKER219 發表於 24-7-2017 06:05 PM
魔法版的ironman
應該話唔想太博
用返最安全的formula

同IRONMAN差幾十倍, 成套年斷開一節節,  影衰咗IRONMAN吧..........
gumng 發表於 25-7-2017 07:53 AM
同IRONMAN差幾十倍, 成套年斷開一節節,  影衰咗IRONMAN吧..........

俾我感覺就係水一樣
無味,唔會好悶但都唔會好
起碼又無雷神咁差,真係俾個角色起源你
但唔係好show唔到個角色的能力,有咩精彩的打鬥
gumng 發表於 25-7-2017 07:53 AM

俾我感覺就係水一樣
但唔係好show唔到個角色的能力,有咩精彩的打鬥
JOKER219 發表於 25-7-2017 07:14 PM
俾我感覺就係水一樣

雷神 仲好睇D WOR.....
唔明點解紅斗逢仲唔用布造?:38:
Mcfarlane 發表於 29-7-2017 04:17 PM
唔明點解紅斗逢仲唔用布造?

因為avenger3 ver 先用, 又赚多次錢
近呢幾套我個人都無咩點睇 呢套奇異有睇 但係有好幾下都想訓著咁解
avengers2012 發表於 24-7-2017 07:51 PM
都唔明點解男主角咁醜

邊夠你醜丫

個年電視出巫婆,漫威便乘機推巫師,起源是後來至講,無耐就摺書。奇異至乎未紅過。
對上隻蟻,下次隻豹都不是紅人。
公司方針希望用羣戲拉弱角上位,我不覺可行。

應該醜過wor