Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2017年12月 SHF WONDER WOMAN (JUSTICE LEAGUE) (官圖P4)

CHING你攞呢張嘉朵嘅招牌劇照出嚟,12吋都唔係對手啦{:1_203:}。回說隻SHF,面相最大問題相信响額骨(眼對上)同顴骨(鼻兩邊)做得太深,令到個平常樣老咗同似猿人,反而啲誇張表情好返啲(例:吼叫樣)。另一個問題係道眉,嘉朵真人道眉好齊整(認真係眉清目秀{:1_221:}),但隻SHF唔知係反光定真係咁,總覺得道眉好疏落。到時要睇吓有冇神人CHING可以幫WW紋返靚道眉,有限度解決部份問題。

今次我又幫一幫做頭雕果面,無論人手雕同3D做都其實會同電影有分別,一來電影有化妝,有打燈,二來後期有修圖,就算電影

Deleted Deleted Deleted Deleted
driftchu 發表於 23-7-2017 12:33 PM
今次我又幫一幫做頭雕果面,無論人手雕同3D做都其實會同電影有分別,一來電影有化妝,有打燈,二來後期有修 ...

今次我又幫一幫做頭雕果面,無論人手雕同3D做都其實會同電影有分別,一來電影有化妝,有打燈,二來後期有修圖,就算電影入面個人樣同海報上面個人樣都有出入,手上data唔同,已經好大出入,加上有時縮到幾cm一個頭雕,會有一定既美學修正,修正得如何,亦係另一似唔似唔似既關鍵所在

所以似唔似,有時真係好主觀地客觀,廠家同玩家都會係
麥美恩     :x
bonna 發表於 22-7-2017 10:17 PM
個樣真係好恐怖...唔知可唔可以換番MAFEX個頭,個身就無敵

黑武士唔得,其他人就知了:(
如果SHF出齊成team人(JL) 都會買, 只係怕無啦啦有一兩隻係"魂限"要食貴價...
jeffloh 發表於 23-7-2017 10:38 PM
如果SHF出齊成team人(JL) 都會買, 只係怕無啦啦有一兩隻係"魂限"要食貴價...

唔洗怕喇

實會
SHF JL 必買, 點都唔會再買MAFEX

咁都話唔似?? 買定花生睇下 MAFEX 又出D 咩野WW咁高質
gumng 發表於 23-7-2017 11:56 PM
SHF JL 必買, 點都唔會再買MAFEX

點解唔買MAFEX?
依個系列我無買過
想問下有咩問題?
JOKER219 發表於 24-7-2017 12:21 AM
點解唔買MAFEX?
依個系列我無買過
想問下有咩問題?

唔計斷頸, 斷手腳, 甩手同甩腳

關節差到無朋友, 玩兩玩連企都企唔到
gumng 發表於 24-7-2017 12:25 AM
唔計斷頸, 斷手腳, 甩手同甩腳

關節差到無朋友, 玩兩玩連企都企唔到

隻隻都係點點?
價錢同shf比呢?
Mafex 除左怕關節問題外整體上比SHF造得好。