Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Hot Toys SDCC 新品集中討論

kimlam 發表於 21-7-2017 10:16 PM
全世界都一面倒的負評,希望HT會改啦
我覺得因為呢幾年裡面,太多高水準1/6 Joker頭雕
當大家終於等到HT 1/ ...

但外國玩家一致好評。要睇 HT 做化了…
edward_leung 發表於 22-7-2017 01:11 PM

有玩開都知道,1:4衣服要薄要合身唔難,因為比例大咗,布料厚薄問題減少,睇嚟配件不比DX少但枱同櫈就一定太大跟唔到,真係如果可以響1:4上出現可動眼同多個頭雕就真唔錯,依家笑唔笑,嚴肅唔嚴肅咁掙啲

另外當日EB出batman用三頭雕加換咀解決左中右視問題,HT又用咩方法?

在小弟眼中,其實1/4 joker不算太差,屬可接受的,只是eb出在先,現在多年後ht再取得版權,既然要再出,理應整體突破eb,無論做型或表情上,都應該不致給人有抄襲的感覺,但ht却好像將eb的再重出一次,難免令人失望!以ht作風,應該不會如此,但今次卻相反,是因為想给eb來過下馬威嗎?真的只有ht才知道了!但對於沒有eb的,絶對是好事,以免後追eb,但對於已有的,就真是有點"雞肋"了!
edward_leung 發表於 22-7-2017 01:11 PM

HA???!!我睇到係外國玩家一致惡評wo....
gargan 發表於 22-7-2017 01:54 PM
在小弟眼中,其實1/4 joker不算太差,屬可接受的,只是eb出在先,現在多年後ht再取得版權,既然要再出,理 ...

一定程度上說明當年EB已出得好好,別忘記已是好幾年前嘅出品,當然人物設定係咁好難突破,但以1:4嚟講,表情可以再到位一點,一個比較平靜,別一個可以試吓猙獰啲或者一啲表情,對於我嚟講就未必入了,講到底已有DX11,bank robber ver, 小宇宙工作室嘅場景,最後自配咗火箭炮同淘寶EB縮小版頭雕,成set野已經好無敵,同埋用咗唔少錢
在小弟眼中,其實1/4 joker不算太差,屬可接受的,只是eb出在先,現在多年後ht再取得版權,既然要再出,理 ...

一定程度上說明當年EB已出得好好,別忘記已是好幾年前嘅出品,當然人物設定係咁好難突破,但以1:4嚟講,表情可以再到位一點,一個比較平靜,別一個可以試吓猙獰啲或者一啲表情,對於我嚟講就未必入了,講到底已有DX11,bank robber ver, 小宇宙工作室嘅場景,最後自配咗火箭炮同淘寶EB縮小版頭雕,成set野已經好無敵,同埋用咗唔少錢
chungyuihing 發表於 22-7-2017 02:51 PM
一定程度上說明當年EB已出得好好,別忘記已是好幾年前嘅出品,當然人物設定係咁好難突破,但以1:4嚟講, ...

絕對認同師兄所講,其實當年EB個頭雕已出得好,大家亦好期待1:4在HT手中會出成點,最終嚮聖地牙哥動漫放出來的版卻令好多人失望,整體頭雕完全唔似希夫,只是化了小丑妝的figure,希望HT會聽取各地人士的批評作出改善
nose 發表於 22-7-2017 03:37 PM
絕對認同師兄所講,其實當年EB個頭雕已出得好,大家亦好期待1:4在HT手中會出成點,最終嚮聖地牙哥動漫放 ...

認同師兄們o既講法 其實頭雕黎講EB真係做得唔錯
先唔講呢隻1:4JOKER
其實睇返HT 出o既頭雕 雖然有d 係似 但眼神上都總係差咁D
對比起EB 眼神頭雕都做得唔錯 (當然BODY就...)
如果1:4JOKER版權放返出黎
我真係情願俾返EB做 就咁睇相 就算用返之前個模都好過而家HT
當然 講咁多 真係對1:4JOKER有愛o既 其實都係會追...

507 發表於 22-7-2017 04:20 PM
認同師兄們o既講法 其實頭雕黎講EB真係做得唔錯
先唔講呢隻1:4JOKER
其實睇返HT 出o既頭雕 雖然有d 係似 ...

認同認同。
今次ht小丑同個似字點都有距離,HT除左當年dx01外個人覺得dx11都係賴野,笑面頭就超正。EB果隻較似之餘個人覺得頭雕比真人係美型左。
今次同dx11一樣件大褸都好似做到好闊咁。個人認為EB只輸在個body和條Tie ,應該唔會有野衰得過果條印刷品。
如果HT小丑好似隻之前1:4 batman咁做場景地台相信會開心好多。
不過我應該都係會入,情意結這家野無計,希望HT會聽到我地粉絲心聲,改進改進啦。

一D都唔 雞肋,我有eb的,但都好想HT出,出得好我訂3盒都願{:1_197:}一隻粗玩,一隻DISPLAY,一隻收起{:1_203:}
小弟雖然已有之前隻EB Joker仲揾人攪埋植髮,但對希夫Joker有情意結,如果HT出得正會再入,講真而家EB個隻頭雕係最似,若HT以相同的表情出我諗好難贏EB,所以我希望HT可以造過另一個表情或同其他師兄話齋出可動眼,多個賣點吸引多d人入手
呢隻ht joker 真係望穿秋水才再實現…………
真的希望1/4成為向希夫致敬的最後一隻神物
就咁睇個神情和感覺……可惜未必成事{:1_372:}
1/4 BATMAN個Bruce Wayne頭反而HT雕得似過EB
但係有Mark就反而EB雕得似過HT

EB有果種實實在在成個真人企係你面前一樣
就o甘睇HT今次隻BEGINS似乎只係純粹將隻MMS155會場版放大o左…
孫行者 發表於 23-7-2017 05:00 AM
1/4 BATMAN個Bruce Wayne頭反而HT雕得似過EB
但係有Mark就反而EB雕得似過HT

有mark?

。。。。。。

1/4 BATMAN面具樣EB似過HT  發表於 23-7-2017 07:42 PM
不過 最重要是--->>HT係咪一定出先?<<--- 大家都知HT呢幾年有幾多空頭支票架啦:44: