Toysdaily 玩具日報

查看: 10437|回復: 18

[詢問] CHING在二手舖買可變形的韋基利,會否要求即場變一次形?

定係打開CHECK下齊件,冇破損就成交?
你有咁的要求的話記得約交收前好講出來, 等賣家可以決定仲trade唔trade比你.....

其實....好多韋基利在交收前可能都只係變過一兩次形.....無啦啦要人變一次的話除時收要搞半粒鐘, 因為唔熟手而變形過程斷手斷腳的話你話入邊個數呢.......

都係果句, bid前或交收前好講出來, 唔好約好晒先浪費人時間

你EQ真係高, 可以咁心平氣和覆...  發表於 16-7-2017 12:24 AM
稍為諗吓就知, 冇可能
THX,CHING,因為未買過二手玩具:45:

調反轉;你買一手會唔會叫佢立即變一次型先買? 有時D野將心比己就知得唔得
好似上面師兄講bid前或交收前好講出來, 約好晒先講遇到唔好老皮隨時打鑊你。
咁荒唐都諗得出; 平日人地開價1000話排100有冇你份?:x
當然係買賣雙方溝通好先。'我以為'係爭執的源頭。
最好一路唱住小白龍一路變啦,變完仲要bak  下D關節鬆唔

唔好買 除非寫明問題

利申過半DX都係二手
話時話,賣家如有心放隻在變形途中先會發覺有問題的玩具.又唔俾買家試又話件玩具冇問題.當買家在家中試有問題時又被屈自己整壞,買家咪好冇保障?
wai3462 發表於 17-7-2017 11:36 AM
話時話,賣家如有心放隻在變形途中先會發覺有問題的玩具.又唔俾買家試又話件玩具冇問題.當買家在家中試有問 ...

係噃, 你真係聰明勒, 咁耐世界得你諗到添!
如果你件玩具係二手車咁嘅價錢, 不妨一試 {:1_203:}
樓上有師兄講o左,如果你在成交之前、有跟對方溝通要求對方即場變形先出來交收就得
對方唔肯咁你咪算囉
無理由要拎住盒野出去係個無地方擺野的地方(例:地鐵站)即場開盒變埋俾你睇呀嘛,你唔覺論盡o既咩?
(俾著我都唔肯,你都唔信我咁我點解要賣俾你?)

你唔放心可以唔買二手、搵隻肯定係全新先去買囉。

當然有好多野未必咁易搵到全新/再販,尤其係已絕版的YAMATO…

以我所知...除非你係個好靚好正嘅女啦....咁或者個賣家(男仔)肯變一次你睇嘅 {:1_203:}
佢個標題係問 "在二手舖買可變形的韋基利", 冇交收問題喎{:1_214:}
二手"舖"一定要變,好多古惑,我自己買過幾次,check親都有問題,YF-29斷肩,YAMATO VF-0斷手,唔變鬼知!不過如果係地鐵之類交收就要一早講掂數